Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα ανεβάζουν τη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω «βροχής» εταιρικών αποτελεσμάτων. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,75% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς ομολόγου. Ανοδος 2% για την Goldman Sachs.

Tη σκυτάλη από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παίρνουν οι αμερικανικές μετοχές, καταγράφοντας ισχυρή άνοδο μετά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,7% στις 18.196 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,95% υψηλότερα στις 5.284 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,7% στις 2.141 μονάδες.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 47% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς τα έσοδα από τις συναλλαγές ομολόγων ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν σε 2,09 δισ. δολάρια ή 4,88 δολάρια ανά μετοχή, από 1,43 δισ. δολάρια ή 2,90 δολάρια ανά μετοχή το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Τα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν σε 1,96 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών του Bloomberg, που ανέμεναν 1,7 δισ.

Η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται 2% στα 172 δολάρια.

Η BlackRock ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά τα έσοδα απογοήτευσαν. Υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη και οι πωλήσεις της Johnson & Johnson.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,3% τον περασμένο μήνα, μετά από αύξηση 0,2% τον Αύγουστο.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή έχει ενισχυθεί κατά 1,5%. Πρόκειται για την υψηλότερη μέτρηση από τον Οκτώβριο του 2014.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,1% χαμηλότερα στα 49,9 δολάρια το βαρέλι, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη. Ο χρυσός ενισχύεται 0,43% στα 1.262 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,098 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης στο 1,75%.

Στο ταμπλό, άλμα 17,5% σημειώνει η μετοχή της Netflix. Τα αποτελέσματα της Netflix ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς οι αναλυτές ανέμεναν μείωση στα καθαρά κέρδη. H εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 51,5 εκατ. δολ. ή 12 σεντς ανά μετοχή, έναντι 29 εκατ. ή 7 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Βουτιά 3,8% πραγματοποιεί η μετοχή της IBM.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v