Ηπια κέρδη στη Wall Street μετά τη Γέλεν

Η αμερικανική αγορά ενισχύεται και οδεύει προς εβδομαδιαία άνοδο, έπειτα από πτωτικό σερί τεσσάρων εβδομάδων. Χωρίς σχόλια για τη νομισματική πολιτική η ομιλία Γέλεν. Εν αναμονή για Ντράγκι.

Ηπια κέρδη στη Wall Street μετά τη Γέλεν

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά μετά την ομιλία της Τζάνετ Γέλεν στο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole. 

H κεντρική τραπεζίτης δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τη νομισματική πολιτική ενώ υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων στις τράπεζες που "έχουν καταστήσει το σύστημα σημαντικά ασφαλέστερο". 

Αυτή την ώρα ο Dow Jones Industrial Average καταγράφει κέρδη 0,25% στις 21.837 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,28% στις 2.445 και ο Nasdaq-100 καταγράφει άνοδο 0,19% στις 6.269 μονάδες.

Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι επενδυτές είχαν εστιάσει την προσοχή τους στη διήμερη ετήσια συνάντηση των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζιτών, εν μέσω απουσίας άλλων στοιχείων ως κατεύθυνση για τους traders.  

Όπως επισημαίνει ο Henry Croft, ερευνητής-αναλυτής στην Accendo Markets, τα σχόλια που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τα μέλη της Fed στη διάρκεια του συνεδρίου σε γενικές γραμμές στηρίζουν, όχι μόνο μια ελάττωση του διογκωμένου ισολογισμού της Fed, αλλά επίσης και μία ακόμη άνοδο στα επιτόκια πριν το τέλος της χρονιάς.

«Οι αγορές πλέον στρέφονται στη Γέλεν ώστε να διευκρινιστεί η στάση των θεσμών και στα δύο αυτά καθοριστικά γεγονότα, με κάθε ίχνος νέας πληροφόρησης πιθανότατα να υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από τους επενδυτές», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια του συμποσίου το ενδιαφέρον θα προσελκύσει και η ομιλία του Μάριο Ντράγκι, κυρίως σε αναζήτηση ενδείξεων για το πώς και το πότε η ΕΚΤ θα αρχίσει να χαλαρώνει την νομισματική πολιτική.

Παράλληλα, οι παραδοσιακά χαμηλοί όγκοι αυτής της περιόδου μπορεί επίσης να καταστήσουν τις αγορές επιρρεπείς σε διακυμάνσεις.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones οδεύει σε άνοδο 0,5%, ο S&P 500 εμφανίζει μέχρι στιγμής κέρδη 0,6% και ο Nasdaq διαγράφει πορεία προς άνοδο 0,9%, κάτι που θα δώσει τέλος σε ένα πτωτικό σερί τεσσάρων εβδομάδων.

Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία, σημερινά δεδομένα κατέδειξαν μεγάλη πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο μήνα.

Στις ασιατικές αγορές, το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε άλμα 1,1% και ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,5%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται με τον ευρωπαϊκό Stoxx 600 να καταγράφει άνοδο 0,28% στις 376 μονάδες. Ο DAX της Φρανκφούρτης σημειώνει άνοδο 0,2% στις 12.205 και ο γαλλικός CAC ενισχύεται 0,13% στις 5.120.

Το δολάριο ενισχύεται ενόψει των κρίσιμων σημερινών ομιλιών, αν και νωρίτερα σήμερα κατέγραψε πτώση. Ο δείκτης σημειώνει άνοδο 0,05% και διαμορφώνεται στις 93,24 μονάδες.

Το ευρώ επίσης ενισχύεται κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,1806.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού κινούνται ανοδικά καθώς η αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία συνεχίζει τις προληπτικές προετοιμασίες, αν αναμονή της μεγαλύτερης τροπικής καταιγίδας που θα χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Σταθεροποιητικά στα 1.292 κινείται ο χρυσός, εν αναμονή των συμπερασμάτων από το Τζάκσον Χόουλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v