Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη στο ΑΕΠ βρίσκει η Wall Street

Οριακές οι μεταβολές για τους Dow Jones και S&P, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα καλύτερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας το β' τρίμηνο. Ανάκαμψη για το δολάριο. Πτώση για χρυσό και πετρέλαιο.

Στήριξη στο ΑΕΠ βρίσκει η Wall Street

Οριακή άνοδο εμφανίζει η αμερικανική αγορά (με εξαίρεση τον Nasdaq), παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα και τις εντάσεις με τις ΗΠΑ. Μετοχές και δολάριο ενισχύονται από τη μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη του ΑΕΠ στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο.

Ο Dow Jones Industrial Average κινείται 0,06% υψηλότερα στις 21.878 μονάδες, o S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,35% στις 2.454 και ο Nasdaq 100 ενισχύεται 0,8% στις 6.352 μονάδες.

Οι παγκόσμιες αγορές επέδειξαν μεγάλη νευρικότητα χθες, μετά την είδηση πως βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα πέρασε από τον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας. Ωστόσο οι ανησυχίες των επενδυτών δείχνουν να αμβλύνονται, καθώς στρέφονται σε μια σειρά οικονομικών στοιχείων που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Αφενός, κυβερνητικά στοιχεία για την απασχόληση κατέδειξαν πως οι θέσεις εργασίας στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 237.000 τον Αύγουστο, πολύ παραπάνω της προσδοκώμενης ανόδου κατά 185.000.

Αφετέρου, η δεύτερη εκτίμηση για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο τοποθέτησαν την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 3% για το διάστημα αυτό, έναντι εκτιμήσεων για ρυθμό 2,7%.

Τέλος, η τελευταία εβδομαδιαία μέτρηση για τις εγκρίσεις στεγαστικών δανείων υποχώρησε κατά 2,3%.

Επιπλέον, ο Jerome Powell της Fed αναμένεται να μιλήσει στο Σικάγο, στη διάρκεια συζήτησης επάνω στον «ρόλο των συμβουλίων σε μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρίες», στο πλαίσιο του Large-Bank Directors Conference.

Στο μεταξύ, ο τυφώνας Χάρβεϊ συνεχίζει να επισκιάζει μια σειρά τομείς, περιλαμβανομένης της ενέργειας, με τις τιμές του πετρελαίου να πιέζονται καθώς η λειτουργία των διυλιστηρίων επηρεάζεται ακόμη από τη φυσική καταστροφή.

Το δολάριο ανακάμπτει μετά τη δημοσίευση του ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου, με τον δείκτη DXY να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,38% και να διαμορφώνεται στις 92,68 μονάδες.

Θετικά είναι τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να καταγράφει άνοδο 0,62% στις 371 μονάδες. Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,56% στις 12.013 και ο γαλλικός CAC κατά 0,51% στις 5.057 μονάδες.

Βελτιωμένο το κλίμα και στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον ιαπωνικό Nikkei να ενισχύεται κατά 0,7% και τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να καταγράφει άνοδο 0,6%.

Ο χρυσός υποχωρεί μετά τα υψηλά 11 μηνών που άγγιξε χθες, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για τη Βόρεια Κορέα. Το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει πτώση 0,39%, στα 1.313,70 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v