Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές διαθέσεις στη Wall Street

Κέρδη καταγράφει η Wall Street. H προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία γύρω από την οικονομία. Πλώρη προς την πρώτη μηνιαία πτώση από τον Μάρτιο βάζει ο S&P 500. Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο.

Ανοδικές διαθέσεις στη Wall Street

Άνοδο σημειώνει η αμερικανική αγορά, αν και ο S&P 500 βρίσκεται σε πορεία προς την πρώτη μηνιαία πτώση του από τον Μάρτιο.

Ο Dow Jones Industrial Average κινείται 0,2% υψηλότερα στις 21.933 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,47% στις 2.469 μονάδες και ο Nasdaq-100 καταγράφει άνοδο 0,85% στις 6.422 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν τα προσωπικά εισοδήματα, την καταναλωτική δαπάνη και τον δομικό πληθωρισμό, καθώς και νέα στοιχεία για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, για την αγορά κατοικιών.

Σε μηνιαίους όρους, ο Dow Jones έχει παραμείνει αμετάβλητος για τον Αύγουστο, ο S&P διαμορφώνεται 0,5% χαμηλότερα και ο Nasdaq έχει ενισχυθεί 0,3%. Αν ο Dow Jones και ο S&P κλείσουν «στο κόκκινο» για τον μήνα, αυτή θα είναι η πρώτη μηνιαία πτώση από τον Μάρτιο και μετά, και για τους δύο δείκτες.

Στο έτος, ο Dow Jones ενισχύεται 11%, ο S&P 10% και ο Nasdaq 18%.

Οι μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται σχετικά «επικίνδυνα» έχουν σταθεροποιηθεί μετά τη βουτιά που κατέγραψαν στα τέλη Αυγούστου, εν μέρει χάρη στα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία από τις ΗΠΑ, αλλά και λόγω της υψηλότερης από το αναμενόμενο ανάγνωσης για την κινεζική μεταποίηση σήμερα, τονίζει ο Richard Perry, αναλυτής στη Hantec Markets.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες αγορές, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά σήμερα, ενώ η βενζίνη έχει ανέλθει στις ΗΠΑ στα δύο δολάρια το γαλόνι, εν μέσω φόβων για έλλειψη καυσίμων λόγω των επιπτώσεων του τυφώνα Χάρβεϊ.

Ο χρυσός κινείται σταθεροποιητικά, καταγράφοντας ελάχιστη άνοδο 0,05%, στα 1.314,70 δολάρια η ουγγιά.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν κατά το μεγαλύτερο μέρος με θετικό πρόσημο, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται ανοδικά, με τον Stoxx 600 να σημειώνει άνοδο 0,87%, στις 374 μονάδες. Ο DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται 0,69% στις 12.086 και ο γαλλικός CAC κατά 0,81% στις 5.097 μονάδες.

Το δολάριο επίσης καταγράφει άνοδο, με τον δείκτη DXY να ενισχύεται 0,31%, στις 93,14 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v