Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Γλιστράει" στο πετρέλαιο η Wall

Τα αλλεπάλληλα ρεκόρ που καταγράφουν οι πετρελαϊκές τιμές ψαλιδίζουν τη δυναμική της Wall, που καταγράφει οριακές διακυμάνσεις.. Στο επίκεντρο και η δημοσίευση πρακτικών της FED. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Τα αλλεπάλληλα ρεκόρ που καταγράφουν οι πετρελαϊκές τιμές ψαλιδίζουν τη δυναμική της Wall, που καταγράφει οριακές διακυμάνσεις.. Στο επίκεντρο και η δημοσίευση πρακτικών της FED. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Η τιμή του αργού έσπασε το φράγμα των 130 δολαρίων ανά βαρέλι με αφορμή τις νέες ανησυχίες για το ύψος των αποθεμάτων αλλά και την αποδυνάμωση του δολαρίου. Ανάλογα κινείται και το Brent, η τιμή του οποίου διαμορφώνεται στα 128,37 δολάρια.

Το δολάριο κινείται στα επίπεδα των 1,57, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 921 δολάρια ανά ουγκιά.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη που υπερβαίνουν το 9% σημειώνει η Time Warner που θα προχωρήσει σε απόσχιση από μονάδα καλωδιακής τηλεόρασης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα λάβει και υψηλό μέρισμα.

Πτωτικά κινείται η Hewlett – Packard με τους αναλυτές να εκφράζουν επιφυλακτικότητα για τον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματώσει τη νεοαποκτηθείσα Electronic Data.

Κινητικότητα και στον κλάδο των εκδόσεων καθώς η Barnes & Noble εξετάζει προσφορά εξαγοράς για την ανταγωνίστρια Βorders σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί και η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της FED στις 29 και 30 Απριλίου.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.840 μονάδες με κέρδη 0,06%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,1%, στις 2.496 μονάδες. Άνοδος 0,1% για τον S&P, στις 1.415 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,49%, στις 6.222 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,44%, στις 5.032 μονάδες. Πτώση 0,77% για τον DAX 30, στις 7.063 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v