Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall Street

Νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές εν αναμονή των εξελίξεων για το ελληνικό ζήτημα. Μικτά πρόσημα σε Wall και ευρωαγορές μετά την ενδοσυνεδριακή αναρρίχηση σε υψηλά 6 μηνών.

Σε υψηλά έξι μηνών ενισχύθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι διεθνείς αγορές, με την ελπίδα ότι θα «καθαρίσει» το ελληνικό ζήτημα και θα υπογραφτεί σύντομα η συμφωνία που θα αποτρέψει την χρεοκοπία της χώρας.

Ωστόσο, οι αντικρουόμενες ειδήσεις που προκύπτουν από τις πολυ-επίπεδες συζητήσεις δημιουργούν μικτά πρόσημα, ειδικά μετά το άνοιγμα της αμερικανικής Wall Street.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,28% στις 12.842 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,16% στις 1.345 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,17% χαμηλότερα στις 2.899 μονάδες.

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η ΕΚΤ έχει κάνει υποχωρήσει στο ζήτημα της συμμετοχής της στην ελάφρυνση του ελληνικού δανειακού βάρους, ωθεί από το πρωί υψηλότερα τα διεθνή χρηματιστήρια.

Παράλληλα εκτυλίσσεται η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις του πλανήτη.

Στην Wall Street, η μετοχή της Time Warner ενισχύεται 3% μετά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου, προγράμματος επαναγοράς 4 δισ. δολ. και αύξησης μερίσματος κατά 11%.

Ο τίτλος της Walt Disney αντιδρά με πτώση 0,6% στην ανακοίνωση των μεγεθών της ενώ η CVS Caremark ενισχύεται 1,3%.

Με ράλι στις τράπεζες, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται υψηλότερα, ενώ το ευρώ ενισχύεται σε υψηλό 8 μηνών.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World εισέρχεται σε bull market και οι αγορές εμπορευμάτων καταγράφουν το καλύτερο ράλι τιμών μέχρι στιγμής στο έτος και κινούνται σε υψηλό έξι μηνών.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά την αναβάθμιση στόχων από την Toyota Motor (+5%).

Ο δείκτης MSCI ενισχύεται 0,4% στα υψηλότερα επίπεδα 6 μηνών, επεκτείνοντας τα κέρδη του από το πιο πρόσφατο χαμηλό στις 4 Οκτωβρίου στο 20%, γεγονός που σηματοδοτεί την είσοδο του δείκτη σε bull market.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι τράπεζες και οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις. Οι πορτογαλικές τράπεζες Banco Comercial Portugues, Banco Espirito Santo και Banco BPI εκτινάσσονται 12% και πλέον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v