Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall με επίκεντρο το ελληνικό PSI

Οριακή άνοδος στη Wall Street εν αναμονή της τελικής συμφωνίας για το ελληνικό PSI. Μικτές οι εντυπώσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Σε υψηλό 3 μηνών η απόδοση του 30ετούς ομολόγου στις ΗΠΑ. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Άνοδος στη Wall Street εν αναμονή της τελικής συμφωνίας για το ελληνικό PSI. Μικτές οι εντυπώσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Σε υψηλό 3 μηνών η απόδοση του 30ετούς ομολόγου στις ΗΠΑ. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, οι εξελίξεις αναφορικά με το ελληνικό PSI παραμένουν και σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των χρηματιστηριακών αγορών, με τις αντικρουόμενες πληροφορίες από Ελλάδα και Ευρώπη να διχάζουν τις επενδυτικές αποφάσεις.

Και ενώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί αρχηγοί συνεδρίαζαν προκειμένου να αποφασίσουν την υιοθέτηση των νέων μέτρων, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ανακοίνωσε συνάντηση του Eurogroup την Πέμπτη στις 9 Φεβρουαρίου, στις 19:00 στις Βρυξέλες.

Επιπλέον, νωρίτερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι η ΕΚΤ έχει κάνει υποχωρήσεις στο ζήτημα της συμμετοχής της στην ελάφρυνση του ελληνικού δανειακού βάρους.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Davidson Cos, Fred Dickson, “Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει οριακή καθώς η ελληνική κυβέρνηση και η Ε.Ε. δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στα μέτρα λιτότητας που θα ανοίξουν τον δρόμο για το επόμενο πακέτο στήριξης.

Σε δεύτερη μοίρα και σήμερα πέρασαν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν εισηγμένες στη Wall.

Ειδικότερα, η μετοχή της Time Warner ενισχύθηκε 0,2% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου, του προγράμματος επαναγοράς 4 δισ. δολ. και της αύξησης του μερίσματος κατά 11%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε σήμερα 0,5% στα 98,88 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,8% στα 1.734 δολ./oz.

Σε υψηλό τριών μηνών διαμορφώθηκε η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου στο 3,15% καθώς έντονες ήταν οι φήμες για ενδεχόμενη συμφωνία στο ελληνικό PSI ακόμα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε απώλειες 1% στα 3,99 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,85%, στα 19,88 δολάρια.

Στη Wall o Dow ενισχύθηκε 0,04%, στις 12.883,95 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,22% στις 1.349,96 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,41%, στις 2.915,86 μονάδες.

Στις ευρωαγορές οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αντλώντας στήριξη από τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας στις πολυσχιδείς συνομιλίες σχετικά με την τακτοποίηση του ελληνικού χρέους, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το απόγευμα επικράτησαν πάντως ρευστοποιήσεις, και ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,24% στις 5.876 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,08% στις 6.749 μονάδες, ενώ ο CAC με μικρή πτώση 0,05% στις 3.410 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v