Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Σήμα" από την Αθήνα περιμένει η Wall Street

Αναποφάσιστοι για τις εξελίξεις στο μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους, οι επενδυτές στην Wall τηρούν επιφυλακτική στάση και οι δείκτες εμφανίζουν μικτά πρόσημα. Σε υψηλά 6 μηνών ανήλθαν οι διεθνείς δείκτες.

Μπερδεμένοι από τις εξελίξεις στο μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους, οι επενδυτές στην Wall Street εξακολουθούν να τηρούν επιφυλακτική στάση και τα πρόσημα των βασικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου εναλλάσσονται.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι διεθνείς αγορές ανήλθαν σε υψηλά έξι μηνών, με την ελπίδα ότι θα «καθαρίσει» το ελληνικό ζήτημα και θα υπογραφτεί σύντομα η συμφωνία που θα αποτρέψει την χρεοκοπία της χώρας.

Ωστόσο, οι αντικρουόμενες ειδήσεις που προκύπτουν από τις πολυ-επίπεδες συζητήσεις δημιουργούν μικτά πρόσημα, ειδικά μετά την έναρξη της συνεδρίασης στην αμερικανική Wall Street.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,28% στις 12.842 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,16% στις 1.345 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,17% χαμηλότερα στις 2.899 μονάδες.

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η ΕΚΤ έχει κάνει υποχωρήσεις στο ζήτημα της συμμετοχής της στην ελάφρυνση του ελληνικού δανειακού βάρους, ωθεί από το πρωί υψηλότερα τα διεθνή χρηματιστήρια.

Παράλληλα εκτυλίσσεται η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις του πλανήτη.

Στην Wall Street, η μετοχή της Time Warner ενισχύεται 3% μετά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου, προγράμματος επαναγοράς 4 δισ. δολ. και αύξησης μερίσματος κατά 11%.

Ο τίτλος της Walt Disney αντιδρά με πτώση 0,6% στην ανακοίνωση των μεγεθών της ενώ η CVS Caremark ενισχύεται 1,3%.

Στις ευρωαγορές οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αντλώντας στήριξη από τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας στις πολυσχιδείς συνομιλίες σχετικά με την τακτοποίηση του ελληνικού χρέους, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το απόγευμα επικράτησαν πάντως ρευστοποιήσεις, και ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,24% στις 5.876 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,08% στις 6.749 μονάδες, ενώ ο CAC με μικρή πτώση 0,05% στις 3.410 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά το ευρώ ενισχύθηκε σε υψηλό 8 μηνών, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World εισήλθε σε bull market επεκτείνοντας τα κέρδη του από το πιο πρόσφατο χαμηλό στις 4 Οκτωβρίου στο 20%. Οι αγορές εμπορευμάτων κατέγραψαν το καλύτερο ράλι τιμών μέχρι στιγμής στο έτος και κινούνται σε υψηλό έξι μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v