Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη. Με άλμα 36% ξεκίνησε η Alibaba. Μικρή πτώση για χρυσό και αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά 5% για Yahoo.

Πτώση σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street μετά από το θετικό ξεκίνημα που έστειλε τους Dow και S&P σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στην μετοχή της Alibaba.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,01% στις 17.265 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,62% χαμηλότερα στις 4.564 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει πτώση 0,22% στις 2.007 μονάδες.

H μετοχή της Alibaba ξεκίνησε την διαπραγμάτευση στα ταμπλώ του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης από τα $92,70, άλμα 36% σε σχέση με την χθεσινή IPO. Η κινεζική εταιρεία ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Wal Mart και βρίσκεται κάτω από την General Electric.

«Είναι ένας συνδυασμός για το ντεμπούτο της Alibaba στην αγορά και για την ψηφοφορία στην Σκοτία, όπου υπήρχε ανησυχία πως μπορεί να μην πάει καλά» ανέφερε αναλυτής στο CNBC.

«Η Fed συνεχίζει να έχει θετικό αντίκτυπο στις αγορές» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Διατήρησε τη φράση ότι θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για “σημαντική περίοδο”. Αυτό καθησύχασε τις αγορές. Όταν ολοκληρωθεί το tapering, όταν δεν θα έχουμε άλλη εισροή ρευστού, θα φτάσουμε στην κορυφή στις αγορές των ΗΠΑ, αλλά ακόμα έχουμε ορισμένες εβδομάδες καλών αγορών» σημείωσε.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,28.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 0,15% στα 1.225 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ πτώση 0,43% καταγράφει το αργό πετρέλαιο στα 92,70 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Yahoo υποχωρεί 5% . Η Alibaba άντλησε $21,8 δισ. από την αρχική δημόσια προσφορά στην Wall Street. Η Yahoo και άλλοι μέτοχοι πούλησαν 320,1 εκατομμύρια μετοχές έναντι $68 έκαστη.

Άλμα 20% πραγματοποιεί η Concur Technologies, μετά την συμφωνία εξαγοράς από την SAP.

Απώλειες 3% για την μετοχή της Oracle, μετά την ανακοίνωση ότι αποχωρεί από την θέση του γενικού διευθυντή ο Λάρι Έλισον ύστερα από 35 χρόνια.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v