Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαρωτικές αλλαγές στην Expert Hellas

Σε φάση μετεξέλιξης εισέρχεται η Expert Ελλάς, που κατέχει αυτή τη στιγμή το 48% των μετοχών της Εικόνα Ήχος μέσω της θυγατρικής της Expert Προμηθευτική.

Σαρωτικές αλλαγές στην Expert Hellas
Σε φάση μετεξέλιξης εισέρχεται η Expert Ελλάς, που κατέχει αυτή τη στιγμή το 48% των μετοχών της Εικόνα Ήχος μέσω της θυγατρικής της Expert Προμηθευτική.

Στο πλαίσιο κοινής στρατηγικής την οποία προωθεί η Expert International σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο, με κοινά concepts και όχι ανά χώρα, η ελληνική εταιρεία δρομολογεί μια σειρά από ενέργειες, με στόχο την ενδυνάμωση της θέσης της και την αντιμετώπιση του εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Έτσι, παράλληλα με τη δεύτερη εντός του 2007 αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την οποία έχει σε εξέλιξη η Εικόνα Ήχος, αποφασίστηκε γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τόσο στην Expert Ελλάς όσο και στην Expert Προμηθευτική, που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2008.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η ενοποίηση όλων των εταιρειών υπό τη στέγη της Expert Ελλάς, που θα μετεξελιχθεί σε εταιρεία συμμετοχών.

Δύο βραχίονες

Στο πλαίσιο αυτό η Expert Ελλάς μελλοντικά και ενδεχομένως από τον επόμενο χρόνο σχεδιάζεται να αποκτήσει δύο βραχίονες: ο πρώτος θα είναι η Expert Προμηθευτική και ο δεύτερος η Expert Λιανική, που θα στεγάσει την Εικόνα Ήχος και τέσσερις ακόμη εταιρείες, τις Κόμβος Αιγίου, Κατάστημα Σήκας Α.Ε. (στην Αθήνα), Ανάδραση (κατάστημα στη Θεσσαλονίκη) και ΟΙΚΟΣΕΤ (έπιπλα κουζίνας).

Οι τελευταίες εταιρείες θα αποσχιστούν από την Expert Ελλάς, η οποία σήμερα έχει συμμετοχή σε αυτές.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Expert Ελλάς από 1.529.454 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέλθει σε 5.928,304 ευρώ μετά την αύξηση, και της Expert Προμηθευτική από 2.800.199 ευρώ θα φτάσει στα 3.850.000 ευρώ.

Εξάλλου, το μετοχικό κεφάλαιο της Εικόνα Ήχος μετά τη δεύτερη αύξηση θα διαμορφωθεί στα 5.709.302 ευρώ. Η εισηγμένη αναμένεται να επανέλθει σε κερδοφόρα τροχιά από τη χρήση του 2007.

Οι στόχοι

Στο πρόσφατο 3ο ετήσιο συνέδριο των μετόχων της Expert Ελλάς ανακοινώθηκε ότι η νέα πανευρωπαϊκή στρατηγική της Expert International θα ανακοινωθεί επίσημα στο Βερολίνο, στις 3 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού των 40 χρόνων παρουσίας του ομίλου στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Expert Ελλάς, κ. Μιχ. Κουσκουρίδας, ανακοίνωσε ότι στο επόμενο εξάμηνο η εταιρεία σχεδιάζει την επέκτασή της σε αγορές όπου αυτή τη στιγμή δεν έχει παρουσία.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η δημιουργία 5 νέων σημείων πώλησης, στην Αττική, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Τρίπολη και στον Πύργο, καθώς και ο εκσυγχρονισμός 25 καταστημάτων. Σήμερα η Expert διαθέτει 116 καταστήματα στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 15% και συμπεριλαμβάνεται στις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Για το 2007 η Expert Ελλάς προσβλέπει σε πωλήσεις προς τα καταστήματα άνω των 155 εκατ. ευρώ, από 135 εκατ. ευρώ το 2006, και σε πωλήσεις λιανικής άνω των 220 εκατ. ευρώ, έναντι 189 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους.

Ελληνική πρωτιά

Σε έναν μήνα τα ηνία της Expert International αναλαμβάνει Έλληνας. Πρόκειται για τον γενικό διευθυντή της Expert Ελλάς, κ. Μανόλη Τσαγκαρίδη, ο οποίος θα διατηρήσει παράλληλα και τη θέση του προέδρου στην Εικόνα Ήχος.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Expert International που αναλαμβάνει την προεδρία εκπρόσωπος μικρής χώρας-μέλους, καθώς μέχρι τώρα αυτός προερχόταν από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Σουηδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v