Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλματα για Ηλεκτρονική Αθηνών και Κωτσόβολο

Η Ηλεκτρονική Αθηνών μετά την εξαγορά του 51% της Σαραφίδης εκτιμάται ότι θα αυξήσει το μερίδιό της στο 19% εντός της προσεχούς τριετίας, κατά την οποία αναμένει αύξηση πωλήσεων στα 245 εκατ. ευρώ και αύξηση κατά 50% των λειτουργικών κερδών της. Αύξηση πωλήσεων παρουσίασε και η αλυσίδα Κωτσόβολος τόσο στο σύνολο της οικονομικής της χρήσης όσο και στο β΄ εξάμηνο αυτής (έως τις 28 Απριλίου 2007).

Άλματα για Ηλεκτρονική Αθηνών και Κωτσόβολο
Η Ηλεκτρονική Αθηνών μετά την εξαγορά του 51% της Σαραφίδης εκτιμάται ότι θα αυξήσει το μερίδιό της στο 19% εντός της προσεχούς τριετίας, κατά την οποία αναμένει αύξηση πωλήσεων στα 245 εκατ. ευρώ και αύξηση κατά 50% των λειτουργικών κερδών της.

Η εταιρεία αριθμεί σήμερα 53 καταστήματα και διαθέτει μερίδιο 12% στην εσωτερική αγορά και 6% στην κυπριακή, στην οποία λειτούργησε η πρώτη θυγατρική της, ενώ στοχεύει στη σταδιακή ανάπτυξή της στις αγορές της ΝΑ. Ευρώπης.

Στο στόχαστρο των διερευνητικών κινήσεων της εταιρείας τίθενται τόσο η Αλβανία και η Βουλγαρία όσο και η Ρουμανία, σε μεσοπρόθεσμη βάση, ενώ η σημαντική οικονομική ρευστότητα που διατηρεί της επιτρέπει να ελιχθεί άμεσα σε περιπτώσεις νέων επενδύσεων αλλά και εξαγορών.

- Αύξηση πωλήσεων παρουσίασε και η αλυσίδα Κωτσόβολος τόσο στο σύνολο της οικονομικής της χρήσης όσο και στο β΄ εξάμηνο αυτής (έως τις 28 Απριλίου 2007). Η εταιρεία ανακοίνωσε τα μεγέθη της μαζί με τον μητρικό όμιλο DSGI. Ειδικότερα, οι συνολικές πωλήσεις στο διάστημα 52 εβδομάδων σημείωσαν αύξηση κατά 17% με τις πωλήσεις ισοδύναμου αριθμού καταστημάτων να αυξάνονται κατά 7%, οδηγούμενες από τη σημαντική απόδοση του μοντέλου δημιουργίας καταστημάτων Mega Κωτσόβολος. Στο διάστημα 24 εβδομάδων η αύξηση πωλήσεων ανήλθε στο 14% (5% για τα ισοδύναμα καταστήματα).

Το μικτό περιθώριο κέρδους διατηρήθηκε στο ίδιο επίπεδο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο όμιλος Κωτσόβολος προχωρά στη δημιουργία νέων υπερκαταστημάτων, στην αύξηση των συνεργασιών franchise και στη δημιουργία νέας αλυσίδας με την επωνυμία Electroworld, ενώ η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου Dixons προαλείφεται να αναλάβει την ανάπτυξη του βρετανικού ομίλου στα Βαλκάνια.

Ήδη στελέχη της ελληνικής θυγατρικής μεταφέρουν τεχνογνωσία και παρακολουθούν την εξέλιξη της θυγατρικής τής Dixons στην Τουρκία (η οποία είναι αλυσίδα όπου η Dixons απέκτησε συμμετοχή, όπως παλαιότερα είχε κάνει με την Κωτσόβολος), χωρίς ωστόσο μετοχικό έλεγχο ή οικονομική σχέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v