Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αποδόσεις των ”ελληνικών” Α/Κ χρυσού

Οι αποδόσεις των δύο Αμοιβαίων Κεφαλαίων που προσφέρονται και στη χώρα μας για την περίοδο 3 και 5 ετών διαμορφώθηκαν σε υψηλά επίπεδα, ενώ, παρά την υψηλή απόδοση την προηγούμενη εβδομάδα, οι αποδόσεις από την αρχή του έτους εξακολουθούν να κινούνται με αρνητικό πρόσημο.

Οι αποδόσεις των ”ελληνικών” Α/Κ χρυσού
Οι αποδόσεις των δύο Αμοιβαίων Κεφαλαίων που προσφέρονται και στη χώρα μας για την περίοδο 3 και 5 ετών διαμορφώθηκαν σε υψηλά επίπεδα, όπως φαίνεται από τον σχετικό πίνακα. Εξάλλου, παρά την υψηλή απόδοση την προηγούμενη εβδομάδα, οι αποδόσεις από την αρχή του έτους εξακολουθούν να κινούνται με αρνητικό πρόσημο.

Επίσης, σημαντική σημείωση θα πρέπει να γίνει στο νόμισμα βάσης των δύο Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Οι αποδόσεις στον πίνακα 1 απεικονίζονται σε όρους δολαρίου. Οι αντίστοιχες αποδόσεις σε ευρώ για έναν εγχώριο επενδυτή θα διαφέρουν σημαντικά, αφού υπάρχει η καθημερινή μεταβολή της ισοτιμίας μεταξύ των δύο νομισμάτων.

Όπως διακρίνουμε στο διάγραμμα της τιμής του χρυσού σε δολάρια και σε ευρώ, από την αρχή του έτους η απόδοση του χρυσού σε όρους δολαρίου είναι της τάξεως του -5,00%, ενώ σε όρους ευρώ είναι -2,63%.

Αντίθετα, για την περίοδο της 3ετίας (27/5/2001 - 27/5/2004) η απόδοση του χρυσού σε δολάρια είναι 42,10%, ενώ σε ευρώ είναι -0,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v