Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση με τζίρο... 15αύγουστου στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 880 μονάδες πιέζουν τον Γενικό Δείκτη οι πωλητές, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από έντονα μειωμένο τζίρο. Πτώση για τις τράπεζες, σε Aegean οι μεγαλύτερες πιέσεις. Κίνηση υψηλότερα για Σαράντη, Coca Cola.

Διόρθωση με τζίρο... 15αύγουστου στο Χρηματιστήριο

Οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά, διόρθωση προς τις 875 μονάδες με τζίρο 16 εκατ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μέτριες οι συναλλαγές από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο, κυρίως λόγω της αργίας στη Νέα Υόρκη, υποτονικές -για ακόμη μία συνεδρίαση- στην Αθήνα.

Λιγοστές οι πωλήσεις, λιγότερες όμως οι αγορές έως και 0,95% χαμηλότερα για τον Γενικό Δείκτη, με χαρακτηριστικό της συνεδρίασης την απώλεια πολλαπλάσιας χρηματιστηριακής αξίας συγκριτικά με τον ελάχιστο τζίρο που πραγματοποιείται.

Με το πλεονέκτημα της... άπνοιας/αδράνειας, οι πωλητές πιέζουν έως 1,15% στις 544 μονάδες τον Δείκτη Τραπεζών και έως 0,97% στις 2.120 τον FTSE25, με ενδεικτικό το ότι σε μόλις 2 μετοχές (Alpha Bank, Eurobank) οι συναλλαγές έχουν ξεπεράσει το όριο του ενός εκατομμυρίου τεμαχίων. Με ό,τι αυτό σημαίνει βραχυπρόθεσμα.

Αρνητική ευρύτερα η εικόνα της αγοράς, καθώς τον ρυθμό των πωλητών στα χαρτιά του δείκτη ακολουθούν πολλοί, οι οποίοι ενεργούν στη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία. Αποτέλεσμα; Η διόρθωση για 94 μετοχές έναντι μόλις 17 με ανοδική αντίδραση και για 55 χωρίς μεταβολή.

Coca Cola (30,63), Sarantis (8,90) με θετικό πρόσημο και Viohalco (4,475) οι μόνες 2+1 του FTSE25, κόντρα στη διόρθωση.

Eνώ από τον FTMidCap ξεχωρίζουν Papoutsanis (2,17), Fourlis (4,415), Πλαίσιο (4,04) και ΚΡΙ ΚΡΙ (8,80), Ευρωπαϊκή Πίστη (5 ευρώ) διασώζονται μέχρι τώρα.

Χωρίς αντανακλαστικά το Χρηματιστήριο, με την πλειονότητα των ξένων θεατές και αρκετούς εγχώριους θεσμικούς πωλητές -έως και την Παρασκευή-, η αγορά θα διολισθαίνει προς τις 870 μονάδες.

Με τις 855 να είναι ένα σημαντικό (σε μήνα) σημείο αναφοράς. Ενδεχομένως να χρειαστούν 1-2 συνεδριάσεις ακόμη, αλλά κύριες μετοχές διορθώνουν προς σημαντικές στηρίξεις, απ' όπου -πιθανότατα- θα μπορούσε να βγει αντίδραση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v