Η Εθνική δείχνει τον δρόμο

Όλο και πιο επίμονοι γίνονται οι αγοραστές στη μετοχή της Εθνικής. Οδηγούν έτσι προς τα 35,8 ευρώ τη μετοχή, κίνηση που, καταρχήν, διευκολύνει και όσους δραστηριοποιούνται στην αγορά παραγώγων. Στο σκαλοπάτι των 4.090 πλέον ο Γενικός Δείκτης με ιστορικό υψηλό για το Τ.Τ., υπεραπόδοση για το Υγεία, συναλλαγές αξίας 9 εκατ. ευρώ στις Μινωικές και σημαντικά κέρδη για περίπου 110 μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την καταγραφή νέων υψηλών στα περισσότερα ξένα χρηματιστήρια, επιχειρείται η εξισορρόπηση βασικών δεικτών και μετοχών στις υπό διαμόρφωση κορυφές.

Στη Σοφοκλέους, που έχει υστερήσει έναντι αυτών ως προς την έκταση και τη σύνθεση της αντίδρασης, επικρατεί ένα μάλλον αναγνωριστικό κλίμα σε τιμές υψηλότερα των 4.070 μονάδων.

Το ενθαρρυντικό είναι πως παρά την αρχική προσπάθεια ορισμένων ”πωλητών” επέστρεψε θετική η Εθνική, με τους αγοραστές να υπερισχύουν κατά κράτος δίνοντας εντολές πέριξ των 35,3 ευρώ. Είναι ενδεικτικό πως η διακύμανση της Εθνικής πραγματοποιείται σήμερα μεταξύ χαμηλής τιμής των 34,80 ευρώ και 35,30 ευρώ (ενδοσυνεδριακά υψηλή μέχρι τις 14:20).

Εκτιμούμε πως οι αγοραστές στη μετοχή της Εθνικής θα επιμείνουν και οι πωλητές θα αρχίσουν αν τους δίνουν κομμάτια από τα 35,26 ευρώ και πάνω, οδηγώντας ενδεχομένως τη μετοχή της Εθνικής προς τα 35,8 ευρώ σήμερα-αύριο. Κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε και τα παράγωγα, καθώς ο FTSE 20 διαμορφώνεται πέριξ των 2.245 μονάδων (0,3%).

Χρήζει επίσης αναφοράς η ιδιαίτερα αυξημένη συναλλακτικότητα στη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου η κατοχύρωση νέας υψηλής τιμής συνοδεύεται από συναλλαγές αξίας 15 εκατ. ευρώ (στις 14:25).

Οι αυξημένες συναλλαγές, καθ’ ότι αναφερόμαστε σε τζίρο αξίας 9,1 εκατ. ευρώ, στη μετοχή των Μινωικών οδηγούν σε δεύτερη ερμηνεία των αναμενόμενων εξελίξεων. Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται για μία ακόμη συνεδρίαση στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, ενώ ακολουθούν, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank.

Σταδιακά, μετά τις 14:25 οι αγοραστές επιμένοντας οδηγούσαν και πάλι τον Γενικό Δείκτη πέραν των 4.090 μονάδων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ενεργότερη ”μόχλευση” μετοχών όπως BYTE, Spider, Rainbow (είναι εμφανές πως όποιος ενδιαφέρεται να ”γωνιάσει” τη μετοχή θα πρέπει να πληρώσει ακριβά), Βαλκάν, Ελτράκ, Κούμπας, Jumbo, Sprider, Δέλτα Project, Υγεία, Singular Logic και αρκετών ακόμη από τον ευρύτερο χώρο της αγοράς.

Για τη συνέχεια περιμένουμε την επιβεβαίωση της δυναμικής που εμφανίζει η μετοχή της Εθνικής και της προσέγγισης των 35,8 ευρώ σήμερα-αύριο, κάτι που αναφέραμε θα διευκόλυνε και τη λήξη των παραγώγων σειράς μηνών Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v