Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑ

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 840 μονάδων. Κέρδη υψηλότερα του 2% για ΔΕΗ, Motor Oil, Aegean. Aνοδο καταγράφουν Εθνική, ΟΠΑΠ. Aπώλειες για Πειραιώς, Coca Cola, Grivalia. Χαμηλός ο τζίρος.

Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑ

Διατήρηση κεκτημένων και stock picking εξελίσσεται στη σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ. Περισσότερο τακτικός ο χαρακτήρας των κινήσεων των traders, πέριξ της περιοχής των 835-840 μονάδων, με συναλλαγές/τζίρο στα επίπεδα των πρώτων συνεδριάσεων του 2018.

Πάνω από τα 26 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με το 36% να έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο και ένα συγκριτικά ικανό ποσοστό να έχει αλλάξει χέρια σε συγκεκριμένα blue chips.

Βy the book, η μέχρι πριν λίγο εικόνα της αγοράς, χωρίς θεαματικές εκπλήξεις και ανατροπές, σε μία μάλλον λίγο ως πολύ προβλέψιμη συσσώρευση, μετά την τελευταία ανοδική κίνηση, που έφερε τον ΓΔ για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις πάνω από τις σημαντικές 825 μονάδες. Χρήσιμη μία... στάση, σημειώναμε νωρίτερα (στον Εκηβόλο) καθώς κινήσεις rotation, μερικής κατοχύρωσης θέσεων και αναδιάταξης δυνάμεων, διευκολύνοντας όσους θέλουν να τοποθετηθούν σε λογικές τιμές, είναι ό,τι πιο σώφρον να γίνεται σε αυτές τις φάσεις της αγοράς, όπως η εξελισσόμενη.

Στο εύρος των 920-925 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης, όπου τις τελευταίες ημέρες τα ισχυρά χέρια έχουν κατεβάσει ταχύτητα, καθώς για τον κλάδο έχει «τρέξει» ένα 21,87% σε διάστημα μηνός έναντι 13,02% του ΓΔ, στην ίδια περίοδο.

Σταθερά πάνω από το 0,30 ευρώ της τρίτης αμκ η Εθνική, με τους traders να ζητούν κατ' αρχάς επιβεβαίωση του 0,32 και στη συνέχεια υπέρβαση του 0,34 ευρώ, εάν συντρέξουν οι προϋποθέσεις. Στο 1,906 η μετοχή της Alpha Bank, στο 0,864 της Eurobank και το... στοίχημα, που παίζεται σε χρηματιστηριακά γραφεία, αφορά στο ποια από τις δύο θα ακολουθήσει την Εθνική, σε υπέρβαση των 2 και 1 ευρώ αντίστοιχα.

Σημαντικό μέρος του τζίρου (έχουν γίνει δύο πακέτα στη Eurobank και ένα στην Αlpha Βank, συνολικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ) κατανέμεται σε blue chips, κυρίως δε σε μετοχές των ΟΠΑΠ, Αεροπορίας Αιγαίου, ΕΛΛΑΚΤΩΡα, Μυτιληναίου αλλά και ΟΤΕ, ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ και Motor Oil, Intralot, Jumbo κ.α.

Στα ενθαρρυντικά της μέχρι τώρα συνεδρίασης, η επάνοδος για τη μετοχή του ΟΠΑΠ με αυξημένες συναλλαγές/τζίρους προς τα 11 ευρώ, η παραμονή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον τίτλο του ΕΛΛΑΚΤΩΡα («βλέποντας» προς τα 2 ευρώ), η... τροχιοδρόμηση της ΑΡΑΙΓ από τα 8,35 ευρώ, η συνεχιζόμενη κινητικότητα στον κλάδο της ενέργειας, με ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ να ενισχύουν και άλλο τη θέση τους.

Στις 55/57 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με την τελευταία αναφορά μας.

Με τη μεγαλύτερη απόδοση ξεχωρίζουν: Κέκροψ (13,16%), Σελόντα (7,14%), Τεχνική Ολυμπιακή (5,91%), ΙντραΚατ (5,83%), AsCo (5,56%), Ιντρακόμ (3,77%), Παπουτσάνης (3,10%) κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v