Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Λύγισε» στο τέλος το Χρηματιστήριο

Στα χαμηλά ημέρας ο ΓΔ στις δημοπρασίες, «ακυρώνοντας» τις αντοχές που έδειχνε η αγορά. Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές. Ανοδος μόνο για Jumbo από τον FT 25. Προβληματίζει ο χαμηλός τζίρος.

«Λύγισε» στο τέλος το Χρηματιστήριο

"Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν δασμούς σε εισαγόμενα Κινεζικά προϊόντα ύψους $200 δισ., μετά την αποτυχία των προσπαθειών τους να διαπραγματευτούν μια λύση στην εμπορική διαμάχη", όπως ανέφεραν στο Reuters Αμερικανοί Ανώτατοι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι.

Ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer δήλωσε πως "οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς ύψους 10% στις επιπλέον Κινεζικές εισαγωγές", κίνηση που αναμένεται να κλιμακώσει περαιτέρω την εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων Οικονομιών του Κόσμου.

Το Κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε πως "δεν μπορεί να αποδεχθεί τους προτεινόμενους επιπλέον Αμερικανικούς δασμούς σε Κινεζικά προϊόντα ύψους $200 δισ.", τονίζοντας πως θα κάνει διάβημα στις ΗΠΑ.

Η παραπάνω εξέλιξη έδειξε να αιφνιδιάζει τις Διεθνείς Αγορές, πάνω που είχαν επιστρέψει σε θετικό βηματισμό και ασφαλώς δεν άφησε ανεπηρέαστους και τους βασικούς δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, που διέκοψαν το ανοδικό σερί των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, οι τελευταίες "πινελιές" που έβαλαν οι τελικές δημοπρασίες και είχαν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη και 10 τίτλων του FTSE25 στο χαμηλό ημέρας και η επιμονή του τζίρου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Μικτά τα μηνύματα από τις Αγορές ομολόγων.

Από την μία και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, "το ποσό των 812,5 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,65%, από 0,70% που ήταν στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία".

Από την άλλη, οριακή αύξηση παρουσίασαν οι αποδόσεις στην Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους να διαμορφώνεται στο 3,80%.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλό, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ο τίτλος της Eurobank (-2,92% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο, ενώ ΑΛΦΑ (-0,74%), ΕΤΕ (-0,77%) και ΠΕΙΡ (0%) "είδαν" και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο Τραπεζικός δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχωρώντας μέχρι τις 824,41 μονάδες (-1,91%), για να ακολουθήσει ανοδική αντίδραση. Στις 17.00 βρέθηκε στις 839,14 (-0,16%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 830,54 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,18%.

Αξίζει υπενθύμισης ότι όσο ο εν λόγω δείκτης θα δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 838 μονάδων, τον πρώτο λόγο για την διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης θα τον έχουν οι "short".

Ελάχιστες ήταν οι ειδήσεις που ακολούθησαν την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλενας Λάσκαρη, "τριμηνιαίες αποστολές των Θεσμών και εκθέσεις στη βάση των οποίων θα ενεργοποιούνται τα υπό αίρεση μέτρα για το χρέος, μετά από απόφαση του Eurogroup, προβλέπει το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας, το οποίο ενεργοποιείται από τις 21 Αυγούστου για την Ελλάδα και 'κλείδωσε' σήμερα από την Κομισιόν. Η Χώρα μας θα παραμείνει σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας έως το 2022, όπως προκύπτει από τα κείμενα τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Εν τω μεταξύ, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το senior unsecured ομόλογο που θα είναι τετραετούς διάρκειας (λήξη το 2022), ύψους 350 εκατ. ευρώ, που θα εκδώσει η θυγατρική του ΟΤΕ, "OTE PLC". Τα έσοδα από την προσφορά των ομολογιών αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, ενώ η προσδοκώμενη αξιολόγηση από τον Οίκο S&P θα είναι "ΒΒ" με θετικό Outlook και το κουπόνι αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα του 2,75%. Οι ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.
Bookrunners της έκδοσης είναι η Deutsche Bank και η Morgan Stanley ενώ οι ως Co-Managers λειτουργούν οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Εν τω μεταξύ, η χρηματοδότηση των Ελληνικών Τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) συρρικνώθηκε κατά 23,5%, ή κατά €2,24 δισ. τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η έκτακτη χρηματοδότηση μειώθηκε στα €7,32 δισ. στο τέλος του Ιουνίου, από €9,56 δισ. στο τέλος Μαϊου.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, "μπορεί η βελτίωση της εικόνας στην Αγορά ομολόγων να έχει κάποιο θετικό αντίκτυπο και στις μετοχικές αποτιμήσεις, όμως αν δεν υπάρξει βελτίωση της συναλλακτικής δραστηριότητας (κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται), πολύ δύσκολα ο Γενικός Δείκτης θα δώσει ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 760 μονάδων. Σε άλλη περίπτωση, η Αγορά θα παραμείνει σε φάση πλάγιας κίνησης με περιορισμένες εισροές και επιλεκτικό ενδιαφέρον να καθορίζουν τη ημερήσια πορεία, πάντα σε άμεση εξάρτηση με τις Διεθνείς Αγορές".

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, αλλάζει τελικό πρόσημο καθημερινά, στις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις, ο τίτλος της Jumbo (+1,03%), ενώ αξίζει υπενθύμισης ότι χθες ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας με ημερήσιες απώλειες 1,31%. Το ημερήσιο "stop long" στα 13,02 ευρώ και η πρώτη αντίσταση στα 13,88 ευρώ. Πιθανή η ετεροχρονισμένη αντίδραση του τίτλου, στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υποχώρησε αισθητά από το υψηλό ημέρας των 14,00 ευρώ (+3,24%). Ο τίτλος συμμετέχει στον Γενικό Δείκτη με ποσοστό 4,75%.

Εναλλαγές προσήμων κατά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις και για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, που σήμερα επέλεξε να ολοκληρώσει την συνεδρίαση αμετάβλητη. Ιδιαίτερα κρίσιμη η στήριξη στα 4,88 ευρώ. Πρώτη αντίσταση στα 5,20 - 5,26 ευρώ και το ημερήσιο "stop short" στα 5,30 ευρώ. Η μετοχή συμμετέχει στον Γενικό Δείκτη με ποσοστό 2,45%.

Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση με κλείσιμο κοντά στα χαμηλά ημέρας για την Αεροπορία Αιγαίου (-0,98%), αν και ενδοσυνεδριακά ο τίτλος βρέθηκε να αναρριχάται μέχρι τα 8,30 ευρώ (+1,22%). Με κλείσιμο υψηλότερα των 8,41 ευρώ, ο τίτλος δίνει ημερήσιο σήμα τοποθετήσεων, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 8,57 και 8,97 - 9,00 ευρώ. Συμμετέχει στον Γενικό Δείκτη με ποσοστό 1,41%.

Μεταφερόμενοι στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα και μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της εταιρείας Κανάκης (+2,09%) ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέα ονομαστική αξία μετοχής €0,33 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,28 ανά μετοχή με καταβολή μετρητών. Προσαρμοσμένη Τιμή Εκκίνησης: € 3,8200.

Επίσης, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε η Q&R (+4,09%), αφού μαζεύτηκε η αρχική προσφορά, από "ανοιχτές" εντολές αγορών το +3,77% της Fieratex, προσπάθησαν να αντιδράσουν στο χθεσινό -5,07% τα Πλ. Κρήτης, δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για Νηρέα (-1,73%) και Audiovisual (-8,96%) και τρίτη συνεχόμενη πτωτική για την Σελόντα (-2,31%).

Σύμφωνα με τα ωριαία διαγράμματα και για τους πολύ γρήγορους traders, ο Γενικός Δείκτης έχει "stop short" στις 758 μονάδες και τις επόμενες αντιστάσεις στις 765 και 770 - 776 μονάδες. Παραμένει σημαντική η στήριξη στις 741 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (-1,32%), σύμφωνα με τα ίδια διαγράμματα, έχει "stop long" στις 1947 μονάδες, με ενδιάμεσες στηρίξεις στις 1966 και 1953 μονάδες. Κλείσιμο πάνω από τις 2010 μονάδες, δίνει κίνηση προς τις 2024 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας μέχρι τις 746,85 μονάδες (-1,12%). Στις 17.00 είχε αναδυθεί στις 751,11 (-0,56%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε νέα χαμηλά και πιο συγκεκριμένα στις 746,7 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,14%.

Ο τζίρος στα 37,1 εκατ., από τα οποία τα 6 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΤΕ, ΓΡΙΒ, ΕΥΡΩΒ, ΕΥΔΑΠ), ενώ ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ απέσπασαν το 36,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο η Σαράντης δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο.

Δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΕΥΡΩΒ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΦΡΛΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Eurobank, Viohalco, Grivalia, Lamda Development, Fourlis, ΕΕΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Σαράντης και Τιτάν.

Κακή η τελική εικόνα με 33 ανοδικές μετοχές, έναντι 57 πτωτικών, ενώ 7 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 4%.

Τι έγινε στις διεθνείς αγορές

Μόνο ο Ινδικός Sensex (+0,07%) διασώθηκε με θετικό πρόσημο από τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, όπου τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε ο Shanghai Composite (-1,76%). Αρνητικό το κλίμα στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Σημαντικές πιέσεις στο Πετρέλαιο, μικρότερες σε Ευρώ και Χρυσό.

Ξεκινώντας εξ Ανατολών, οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία κατέγραψαν μείωση 3,7% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Με εξαίρεση τις παραγγελίες για πλοία και τον εξοπλισμό τους, οι παραγγελίες για τον αναφερόμενο μήνα είχαν συνολικό οικονομικό ύψος 907,9 δισ. γεν ($8,2 δισ.).
Οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα ενισχύθηκαν κατά 4,8% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 2,27 εκατ.

Συνολικά στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς αυξήθηκαν κατά 5,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με 14,1 εκατ. πωλήσεις. Η άνοδος του περασμένου μήνα ήρθε μετά την άνοδο κατά 9,6% του Μαΐου και μετά την αύξηση κατά 11,5% τον Απρίλιο.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, οι ανακοινώσεις των Αμερικανικών εταιρειών για επαναγορές μετοχών το δεύτερο τρίμηνο έσπασαν ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας επενδυτικών ερευνών "Trim Tabs". Τα $473 δισ. επαναγορών που ανακοινώθηκαν το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, εξάλειψαν το προηγούμενο ρεκόρ των $242 δισ. που είχε σημειωθεί μόλις τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκε ελαφρώς περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης ενισχύθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση, με ώθηση και από τις αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα. Τον Μάιο είχε ενισχυθεί 0,5%. Για τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο, ενισχύθηκε 3,4%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από το Νοέμβριο του 2011. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στο 3,1%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μία άλλη βασική μέτρηση, που εξαιρεί τη Διατροφή, την Ενέργεια και το Εμπόριο, ενισχύθηκε 0,3%, από 0,1% τον Μάιο.

Τι βλέπουν οι αναλυτές

"Ελλείψει τζίρου, δεν αποκλείεται να αυξηθεί σύντομα και πάλι η διακυμανσιμότητα στο Χ.Α., τη στιγμή που ο Γενικός Δείκτης, διαγραμματικά, τηρεί στάση αναμονής διαπραγματευόμενος στη διάρκεια των 2 τελευταίων εβδομάδων σε σχετικά περιορισμένο εύρος μεταξύ 741 και 758 μονάδων" αναφέρει ο Πέτρος Στεριώτης.

Η γενική τάση παραμένει πτωτική, με την τρέχουσα φάση συσσώρευσης να διατηρεί το ρίσκο συνέχισης του "ταξιδιού" προς τα χαμηλά του Μαϊου. Από τεχνικής άποψης, σημαντικές είναι οι μεσοπρόθεσμες στηρίξεις του Δείκτη στις 735 και 700 μονάδες, ενώ η καθοδική τάση θα δείξει σημάδια ανατροπής με διάσπαση της αντίστασης των 790 - 800 μονάδων.

Όσο συνεχίζονται η χρηματιστηριακή ραστώνη και η εν γένει απαξίωση του εγχώριου συναλλακτικού ενδιαφέροντος, η Ελληνική Αγορά θα παραμένει "δέσμια" οποιασδήποτε μη προεξοφλημένης είδησης, ή φημολογίας, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.

Ασφαλώς, οι Επενδυτές, οι θέσεις των οποίων δεν κινούνται ευνοϊκά, δεν μπορούν να επικαλούνται αποκλειστικά την έλλειψη όγκου συναλλαγών για τις κινήσεις των τίτλων που διακρατούν, καθώς στα Χρηματιστήρια "η τιμή είναι βασιλιάς", ενώ ο όγκος αποτελεί σημαντικότατο μεν, δευτερεύοντα όμως παράγοντα ανάλυσης.

Στα αρνητικά συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι η πορεία του Γενικού Δείκτη έχει αποσυνδεθεί (προσωρινά τουλάχιστον) από την ανοδική κίνηση του Ελληνικού δεκαετούς ομολόγου. Η πορεία του ομολόγου εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι Διεθνείς Επενδυτές φαίνεται να στρέφονται επιλεκτικά προς assets υψηλότερης πιστοληπτικής διαβάθμισης, μειώνοντας παράλληλα την έκθεση τους σε Νομίσματα Αναδυόμενων Χωρών, Εμπορευματικά Νομίσματα και Κινεζικές μετοχές.
Σε διεθνές επίπεδο, όσο στήνεται σκηνικό Εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και των Εταίρων τους, τα ρίσκα θα παραμένουν, ενόψει μάλιστα της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων στη μεγαλύτερη Οικονομία του Πλανήτη. Οι αναλυτές είναι διχασμένοι σχετικά με το αν ο Ντόναλντ Τραμπ "μπλοφάρει", και αν τελικά θα επικρατήσουν οι ψυχραιμότερες φωνές που αντιλαμβάνονται τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην Παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα η εφαρμογή εισαγωγικών δασμών σε πληθώρα Προϊόντων.

Το επόμενο διάστημα μένει να φανεί αν οι Κεντρικές Τράπεζες ΕΚΤ και Federal Reserve θα επιμείνουν στη ρητορική σύσφιξης της παρεχόμενης από αυτές ρευστότητας, ή αν θα κάνουν πίσω εν μέσω ενδεχόμενης μείωσης των Παγκόσμιων ρυθμών ανάπτυξης.

"Πέραν της αξιοπιστίας τους, οι όποιες αποφάσεις τους θα κρίνουν εν πολλοίς και το μέλλον των Παγκόσμιων Μετοχικών Αγορών, οι οποίες εδώ και μία δεκαετία είναι εθισμένες στο 'φθηνό χρήμα" τονίζει ο κ. Στεριώτης (Nuntius Sec.).

Με μικρό premium τα ΣΜΕ του FT 25

Επιστροφή των πιέσεων και στην Αγορά Παραγώγων, με οριακή αύξηση των συναλλαγών στο συμβόλαιο του δείκτη και αισθητή μείωση του όγκου στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (14.763 συμβόλαια).

Στα 9.352 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 9.453 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιούλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.652, 1.359 για τον Ιούλιο και 293 για τον Αύγουστο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.986) κινήθηκε μεταξύ 1.974 και 1.998 μονάδων και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με υπερτίμηση 0,30%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (7.800 ΟΠΑΠ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (2.995), Εθνική (5.981), MIG (212), Alpha Bank (2.517), Πειραιώς (947), ΔΕΗ (238), Intralot (256), ΟΤΕ (363), ΑΔΜΗΕ (172), Μυτιληναίο (117), Ελλάκτωρα (330), Viohalco (150).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 63.056, Eurobank 30.685, Εθνική 195.273, Alpha Bank 22.285, ΔΕΗ 14.929, Πειραιώς 24.164.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 15.726.486 τεμ., (από 15.496.486 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 91.689.131 τεμ. (91.689.131), Πειραιώς 15.584.203 τεμ. (15.584.203), ΔΕΗ 5.254.555 τεμ. (5.254.566), Eurobank 21.658.547 τεμ. (21.603.547), Folli Follie Group 1.402.946 τεμ. (1.404.946).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v