Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Άμυνα στη ζώνη των 605 μονάδων

Σταθερά στο κόκκινο κινείται το Χρηματιστήριο, με τις τράπεζες στο επίκεντρο των πωλητών. Στο -11% η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Απώλειες άνω του 4% για Πειραιώς, Εθνική, Eurobank. Kέρδη καταγράφουν Coca Cola, OTE, ΔΕΗ. Χαμηλός ο τζίρος.

XA: Άμυνα στη ζώνη των 605 μονάδων

Περιορίσθηκαν αισθητά οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συντηρούνται σε ποσοστό 1,52% στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη στις 604,07, με χαμηλό ημέρας τις 602,13 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έχει ανακάμψει προς τις 10.545 από το αρχικό χαμηλό των 10.387 μονάδων, εξέλιξη που αποδίδεται στον περιορισμό των απωλειών που «έδειχναν» από νωρίς τα futures του S&P 500 στη Wall Street.

Στο προηγούμενο σχόλιό μας εκτιμούσαμε πως πέριξ των χαμηλών ημέρας και υψηλότερα του ορίου των 600 μονάδων, αναμενόταν η ενεργοποίηση εντολών αγοράς από την πλευρά των long, αρκετών για να σταθεροποιήσουν τον ΓΔ κοντά σε αυτά τα επίπεδα.

Περιορισμένης έκτασης, ούτως ή άλλως, οι συναλλαγές, ανάλογη η αξία τους, με το 13% να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο (από το αρχικό 40% plus) καθώς σταδιακά αυξήθηκε η κινητικότητα σε μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, αλλά και Motor Oil, Fourlis, Coca Cola, ΥΓΕΙΑ, Grivalia, Μυτιληναίο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α.

Στην περιοχή των 428 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, σταθερά με σημαντικές απώλειες, ανακάμπτουν συγκεκριμένα δεικτοβαρή χαρτιά του FTSE25, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται πέριξ των 1.585 μονάδων.

Μετοχές που δεν είχαν ακολουθήσει την προσπάθεια... ωραιοποίησης, προς το κλείσιμο του 2018, ειδικότερα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, έχουν σήμερα καλύτερη εικόνα και απόδοση. Ενδεικτικές οι περιπτώσεις των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, όπου με αυξημένες συναλλαγές αμφότερες αντιδρούν κατά 1,84% στα 9,695 και με 0,29% στα 7,61 ευρώ αντίστοιχα. Αναμφίβολα η υπεραπόδοση για τη μετοχή του Οργανισμού είναι αυτή που αμβλύνει την πτώση για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και του ΓΔ. Σε συνδυασμό με το θετικό πρόσημο και της Coca Cola, η εικόνα εμφανίζεται βελτιωμένη συγκριτικά με αυτήν του πρώτου ημιώρου. Με τις δύο βαρύτερες μετοχές της αγοράς στο συν και με τον ΟΤΕ σχεδόν στο 2%, η εικόνα δικαιολογείται, σε μεγάλο βαθμό.

Στο 1,31 με αγοραστές και η μετοχή της ΔΕΗ, που όπως φαίνεται στο σχετικό διάγραμμα είναι από τους λίγους τίτλους του δείκτη με long τάση (σε εβδομαδιαίο) και stop για τις long θέσεις στο 1,2550 ευρώ. Η αντίδραση για τη μετοχή της Επιχείρησης γίνεται με ικανοποιητικό τζίρο.

Σε αντίθεση με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που εντυπωσίασε στη συνεδρίαση της Δευτέρας (17%), διορθώνει σήμερα (11,04%) ως συνέπεια της τεχνητής αντίδρασης που καταγράφηκε στην τελευταία συνεδρίαση του 2018.

Με θετικό πρόσημο για ΟΤΕ, Coca Cola και ΔΕH και σταθερές Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Sarantis διασώζονται οι long στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Στο μείον 0,62% και τα 19,26 ευρώ η μετοχή του Τιτάνα, με την εισηγμένη προς την... έξοδο για τις Βρυξέλλες (σχετική ανάρτησή μας στον Εκηβόλο).

Στις 24/59 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, σταθερά σε αναλογία περίπου 1/2 από την αρχή της συνεδρίασης. Μεγαλύτερη θετική απόδοση για μετοχές των Καμπά/Reds, ΚΕΚΡΟΨ, ΙΑΣΩ, Ελλάδος, Πλαίσιο, ΕΛΒΕ, ΕΛΤΕΧ Ανεμος, ΚΡΙ ΚΡΙ κ.α.

To διάγραμμα της ΔEH

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v