Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο τέλος πήρε ανάσες το Χρηματιστήριο

Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη ο οποίος επέστρεψε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων και έσπασε το επταήμερο πτωτικό σερί. Τραπεζική αντίδραση στη σκιά του ραντεβού στο Μαξίμου. Πτώση για ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Στο τέλος πήρε ανάσες το Χρηματιστήριο

Ούτε το δεύτερο συνεχόμενο "come back", χθες το βράδυ στην Wall Street, ούτε το σημερινό θετικό κλίμα στις Ευρωπαϊκές Αγορές, αλλά ούτε και η σχετική αποκλιμάκωση των αποδόσεων για τα Ελληνικά Κρατικά ομόλογα, κατόρθωσαν να αφυπνίσουν τους εναπομείναντες αγοραστές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, που μόνο μέλημα είχαν την επαναφορά και το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη, υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων.

Την τελευταία "πινελιά" την έβαλαν οι τελικές δημοπρασίες, με την βοήθεια των οποίων ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας, διακόπτοντας το επταήμερο πτωτικό σερί.

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, χθες το βράδυ ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 260,37 μονάδες, ή 1,14% στις 23.138,82 μονάδες, σβήνοντας τις απώλειες των 611 μονάδων που κατάγραφε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπενθυμίζεται πως προχθές ο εν λόγω δείκτης πραγματοποίησε ράλι ανόδου 1.086 μονάδων, σημειώνοντας την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο που είχε καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2009.

Επόμενο ήταν σήμερα να αναστραφεί το επιφυλακτικό κλίμα σε Ασία και Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με αναλυτές, δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που έφεραν την σημαντική διόρθωση των προηγούμενων ημερών.

Μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων στην Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου να διαμορφώνεται στο 4,31% (-3 μονάδες βάσης).

Παρά όλα τα παραπάνω και παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ερχόταν από επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με αθροιστικές απώλειες 7,81% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών από νέα ιστορικά χαμηλά, η σημερινή προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, μόνο περίπατος δεν ήταν για τους λίγους αγοραστές, με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. να "δουν" και τα δύο πρόσημα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Στα χαρακτηριστικά της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας και προτελευταίας του χρηματιστηριακού έτους, οι επιλεκτικές κινήσεις σε τίτλους όλων των κεφαλαιοποιήσεων και ο ιδιαίτερα χαμηλός τζίρος, που επιβεβαίωσε, για πολλοστή φορά, την παρατεταμένη αποχή των Ξένων χαρτοφυλακίων.

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

"Οι προσδοκίες για ανοδική αντίδραση έχουν σχεδόν εξανεμιστεί, με την επενδυτική ψυχολογία να έχει επιβαρυνθεί τόσο, που ελάχιστοι θα υιοθετούσαν την αποφυγή μιας 8ης συνεχόμενης πτωτικής συνεδρίασης, εν μέσω σκηνικού συναλλακτικής απαξίωσης και εορταστικής ραστώνης. Μόνο ο 'από μηχανής Θεός' της Ελληνικής μυθολογίας, θα μπορούσε να οδηγήσει τον Γ.Δ. σε 'άλλη κατεύθυνση" ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Η Αγορά θα διατηρήσει το χαμηλό όγκο συναλλαγών, επηρεαζόμενη κυρίως από τις Διεθνείς Αγορές, καθώς η έλλειψη εσωτερικών καταλυτών και εταιρικών ειδήσεων υπαγορεύει στασιμότητα. Μια τεχνική αναπήδηση εκκρεμεί και εξακολουθεί να υπάρχει στα χαρτιά, αλλά παραμένει προς συζήτηση. Η διακύμανση συνεχίστηκε. Κατά την άποψή μας, είναι σημαντικό για την Αγορά να διατηρηθεί το επίπεδο κατώτατου ορίου του 600 Γενικού Δείκτη" σημείωνε στις δικές της εκτιμήσεις η Beta Sec.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις όσων παραγόντων της Αγοράς έχουν απομείνει "στις επάλξεις", δεν είναι λίγα τα ανοιχτά θέματα που θα απασχολήσουν το Χ.Α. την ερχόμενη χρονιά και για αυτό τον λόγο οι περισσότεροι των αναλυτών δηλώνουν τουλάχιστον επιφυλακτικοί.

Σύμφωνα με αυτούς, "εκτός από τους κινδύνους που υπάρχουν στις Διεθνείς Αγορές (εμπορικός πόλεμος, ανησυχίες για την Παγκόσμια Οικονομία και 'Brexit') και οι οποίοι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν και το Χ.Α., καθοριστικός παράγοντας για το μέλλον της Εγχώριας Αγοράς είναι οι Εθνικές εκλογές, το πότε θα γίνουν και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ο κίνδυνος της αύξησης των Ευρωπαϊκών επιτοκίων, ο οποίος θα δυσκολέψει την προσπάθεια εξόδου της Χώρας στις Αγορές και η διαχείριση των 'κόκκινων' δανείων είναι, επίσης, σημαντικά αναπάντητα ερωτήματα".

Επίσης, ο παρατεταμένος προεκλογικός κύκλος θα δημιουργήσει "αδράνεια" στις μεταρρυθμίσεις και πιθανή απροθυμία επενδύσεων, ενώ το momentum διόρθωσης στις Διεθνείς Αγορές, που θα μπορούσε λόγω επιτοκίων να επιδεινωθεί και η συνεχιζόμενη απουσία ρευστότητας στην Ελληνική Αγορά πιθανόν να κάνουν τους ενεργούς Επενδυτές απρόθυμους να στηρίξουν τις αποτιμήσεις ακόμα και όταν αυτές θεωρούνται ελκυστικές.

Εφόσον δεν υπάρχει πρόοδος στο εσωτερικό, από το εξωτερικό δεν αναμένεται να έλθει σύντομα ρευστότητα στο Χ.Α. λόγω του "country risk".

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε μόνο ο τίτλος της Eurobank (+9,21% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), ενώ οι υπόλοιπες Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, αλλά και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, "είδαν" και τα δύο πρόσημα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο ΔΤΡ κινήθηκε μεταξύ 398,39 (-0,72%) και 414,44 μονάδων (+3,28%), στις 17.00 βρέθηκε στις 412,9 (+2,89%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας των 416,20 μονάδων, με ημερήσια κέρδη 3,72%.

Θεωρείται θετική ένδειξη η επιστροφή και το κλείσιμο του εν λόγω δείκτη υψηλότερα των 406 μονάδων, όμως η ελάχιστη προϋπόθεση επιστροφής ψηγμάτων αισιοδοξίας, απαιτεί κλεισίματα υψηλότερα των 457 μονάδων.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο, ομάδα εργασίας θα κληθεί να επεξεργαστεί το νέο πλαίσιο για τα "κόκκινα" δάνεια, όπως συμφωνήθηκε στην συνάντηση Κυβερνητικών στελεχών, υπό τον Πρωθυπουργό, με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Ένα πλαίσιο, που όπως προκύπτει και από τις Κυβερνητικές ανακοινώσεις, θα στηρίζεται στην τριμερή "χρηματοδότηση" (Δημόσιο, Τράπεζες και Δανειολήπτες).

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, όπου η τελική εικόνα δείχνει σχετικό πλεονέκτημα των αγοραστών, αξίζει να σημειωθεί η κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο της ΕΕΕ (+3,13%) και το κλείσιμο σχετικά κοντά στο υψηλό ημέρας, αλλά και η έβδομη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον ΟΤΕ (-1,44%).

Από εκεί και πέρα, δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και 6 πτωτικές στις τελευταίες οκτώ, για την μετοχή της ΔΕΗ (-3,19%), η οποία από την χθεσινή συνεδρίαση έχει δώσει ημερήσιο σήμα εξόδου, με την επόμενη στήριξη να εντοπίζεται στα 1,152 ευρώ.

Τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την μετοχή της Jumbo (-2,03%). Σε ημερήσιο διάγραμμα ο τίτλος παραμένει "short" με το "stop" να εντοπίζεται στα 14.00 ευρώ. Αν επιμείνουν οι πωλητές, οι επόμενες στηρίξεις στα 12,08, 11,22 και 10,56 ευρώ.

Μετά από οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και αφού σήμερα έφθασε να υποχωρεί μέχρι τα 4,00 ευρώ (-2,08%), έδωσε ανοδική αντίδραση η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+0,37%). Το ημερήσιο "stop short" στα 4,725 ευρώ, ενώ σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών και απώλειας της ύστατης στήριξης στα 3,97 ευρώ, η τεχνική εικόνα θα επιδεινωθεί δραματικά.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Audiovisual (+9,64%), επιμένουν πλαγιοκαθοδικά από τα 13,30 ευρώ (κλείσιμο 14/12) τα Πλ. Κρήτης (-4,24%), με μόνιμο αλλά όχι επιθετικό πωλητή η Frigoglass (-1,87%), ενώ επέστρεψαν οι αγοραστές σε Παπουτσάνη (+3,10%), Reds (+3,90%) και Κέκροπα (+1,59%).

Αντέδρασε μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η Intralot (+2,50%), ενώ η Ιντρακάτ συμπλήρωσε και ένατη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση (-1,01%).

Έτσι όπως επετεύχθη το σημερινό κλείσιμο, ασφαλώς και η αντίδραση δεν έπεισε για αλλαγή των τεχνικών δεδομένων, όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α.

Σαν πρώτο ζητούμενο παραμένει η υπέρβαση των 619 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και των 1625 μονάδων για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+1,19%).

Από εκεί και πέρα και με μόλις δύο συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα, που αποδείχθηκε τρίτη συνεχόμενη πτωτική, με εβδομαδιαίες απώλειες 0,78% για τον Γενικό Δείκτη και 1,86% για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών.

Από την αρχή του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 24,74% και ο Τραπεζικός δείκτης απώλειες 52,5%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Απέχουμε ώρες από το οριστικό κλείσιμο του 2018 και οι τιμές των περισσοτέρων επενδύσεων δεν είναι ικανοποιητικές" επισημαίνει ο Κώστας Φέγγος.

Οι περισσότεροι διεθνείς δείκτες κινούνται κοντά στα χαμηλά έτους, δίνοντας μια πικρή γεύση στους Επενδυτές που τους εμπιστεύτηκαν.

Συγκεκριμένα, στην Αμερική ο DOW πέφτει από την αρχή του έτους περίπου 6,50%, ο NASDAQ περίπου 5% και ο S&P 500 περίπου 7%. Αν δούμε την πτώση από τα υψηλά που πραγματοποίησαν οι συγκεκριμένοι δείκτες, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τα πράγματα είναι χειρότερα.

Τα Αμερικάνικα Χρηματιστήρια, κατέγραψαν μια λαμπρή πορεία το 2018 και παρουσίασαν την κακή τους πλευρά στο τέλος του έτους. Μέχρι στιγμής φαίνεται να ενεργοποιούνται νέοι αγοραστές και η κατάσταση να εξομαλύνεται. Χρειάζεται όμως προσοχή.

Στην Ευρώπη τώρα τα πράγματα εξελίσσονται χειρότερα. Εδώ τα ιστορικά υψηλά βρίσκονται στις περισσότερες περιπτώσεις στο έτος 2017, ενώ η πορεία του 2018 δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Τα κλεισίματα δε, προσεγγίζουν τα χαμηλά του έτους.

Συγκεκριμένα, ο CAC στο Παρίσι πέφτει περίπου 12%, ο Αγγλικός FTSE100 περίπου 14%, ο Γερμανικός DAX πέφτει περίπου 18%, ενώ ο Ιταλικός FTSE MIB πέφτει 17%. Σε σύγκριση με τα υψηλά του έτους, Ο DAX και ο Ιταλικός δείκτης δίνουν πτώσεις μεγαλύτερες του 20%, ενώ οι υπόλοιποι φαίνονται καλύτεροι.

Στην Ιαπωνία ο NIKKEI πέφτει περίπου 12,5%, ενώ και άλλες επενδύσεις δεν φαίνεται να πηγαίνουν πολύ καλά.

Το Bitcoin πέφτει ένα θεαματικό 72% και το Πετρέλαιο 20%. Ο Χρυσός από την άλλη ακολουθεί ανοδική πορεία, αν και από την αρχή του έτους έχει πέσει 2%.

Η πρόταση κάποιων οικονομολόγων για επενδύσεις το 2019, έχει φτάσει να είναι η διατήρηση μετρητών, γεγονός που συμβολίζει την απόλυτη αβεβαιότητα.

Πρωταθλητής στην πτώση το Ελληνικό Χρηματιστήριο με πτώση της τάξεως του 25% από την αρχή του έτους και 32% από τα υψηλά του.

Τα χρόνια 1991, 2002, 2008, 2010, 2011 και 2014, ήταν χρονιές που το Ελληνικό Χρηματιστήριο έκλεισε κοντά στα χαμηλά έτους, όπως θα συμβεί και το 2018.

Αν δούμε τι συνέβη τις χρονιές που ακολούθησαν τις παραπάνω κακές χρονιές, μπορούμε να βγάλουμε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Κατ’ αρχάς, οι πρώτες σαράντα μέρες της επόμενης χρονιάς (το πρώτο δίμηνο), πάντα έδωσαν χαμηλότερες τιμές. Δηλαδή, αν το φαινόμενο επαναληφθεί, η πτώση δεν έχει τελειώσει.

Συνήθως το νέο χαμηλό δεν απέχει πάνω από 10% από το κλείσιμο του έτους, αλλά το 2009 είχε φθάσει και το 15% (αναφερόμαστε σε χαμηλό των χαμηλών).

Δεύτερον η χρονιά που ακολουθεί τις παραπάνω κακές χρονιές, είναι συνήθως καλή χρονιά και προσφέρει αποδόσεις.

Εξαίρεση αποτελεί το 2015 που ακολούθησε το 2014, αλλά τότε οι συνθήκες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν ιδιαίτερες. Επίσης το 2011 ήταν κακή χρονιά και ακολούθησε το κακό 2010. Όμως μέσα στο 2011 οι τιμές ανέβηκαν σημαντικά (και μετά έπεσαν) και έδωσαν την ευκαιρία στους Επενδυτές να ρευστοποιήσουν.

"Γενικά, με βάση την προηγούμενη εμπειρία, το 2019 θα μπορούσε να είναι καλή χρονιά για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, αλλά η πτώση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και οι Επενδυτές πρέπει να παραμείνουν επιφυλακτικοί" τονίζει ο πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς αγορές

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Ασιατικές Αγορές.

Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη, ήπιες διαθέσεις διόρθωσης στην Wall Street.

Οριακά κέρδη για το Ευρώ, μικρές απώλειες για Πετρέλαιο και Χρυσό.

Στο 1,7% επιβραδύνθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός –εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες Χώρες της Ευρωζώνης - στη Γερμανία, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, που δημοσιεύει το Reuters. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 1,9%.

Σε μηνιαία ανάγνωση διαμορφώθηκε στο 0,3%, έναντι πρόβλεψης για 0,4%.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα να κλείσει τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό αν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο δεν δεχθούν να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή ενός τείχους, μια διαφορά που έχει προκαλέσει μερική παράλυση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης από τις 22 Δεκεμβρίου.

Επιστροφή στο ΧΑ

"Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων, με στόχο την άντληση 1,25 δισ. ευρώ", σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 597,02 (-0,14%) και 603,77 μονάδων (+0,99%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 602,96 (+0,86%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε νέα υψηλά και στις 603,84 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,01%.

Ο τζίρος στα 27 εκατ., από τα οποία τα 1,2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΔΕΗ, ΠΕΙΡ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΤΕ), ενώ ΟΤΕ και ΕΥΡΩΒ απέσπασαν το 35% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΥΡΩΒ, ΑΡΑΙΓ, ΒΙΟ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ. Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε ο ΟΠΑΠ και στο υψηλό ημέρας οι Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Viohalco, Grivalia, Motor Oil.

Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη η τελική εικόνα με 55 ανοδικές μετοχές, έναντι 35 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 4%.

---ΧΠΑ

Ανοδική αντίδραση επεφύλασσε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ νεώτερη υποχώρηση σημείωσε ο όγκος συναλλαγών τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (11.412 συμβόλαια).

Στα 4.601 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.521 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 557, 512 για τον Ιανουάριο και 45 για τον Φεβρουάριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.579,5) κινήθηκε μεταξύ 1.568,25 και 1.590 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες, γύρισε σε υποτίμηση 0,8%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (5.000 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (4.066), Alpha Bank (1.634), Πειραιώς (1.395), ΔΕΗ (826), Εθνική (1.151), ΟΤΕ (143), ΟΠΑΠ (140), MIG (7269), Τέρνα Ενεργειακή (228), Cenergy (216), ΓΕΚ (229), ΑΔΜΗΕ (456), ΕΧΑΕ (165).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 62.341, Alpha Bank 20.758, Εθνική 30.245, Πειραιώς 17.131, MIG 48.631.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

         Position Holder                                     Name of Issuer                  NSP        Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,74%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,33%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,51%

 

2018-10-12

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

0,51%

2018-10-05

Oceanwood Capital Management LTD

 

ALPHA BANK SA

 

0,50%

 

2018-12-10

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 28.916.408 τεμ., (από 28.216.408 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 22.572.127 τεμ. (22.509.105), ΔΕΗ 6.495.705 τεμ. (6.482.323), Eurobank 23.041.943 τεμ. (22.801.943), Εθνική 7.834.003 τεμ. (7.809.003), ΟΠΑΠ 1.117.199 τεμ. (1.117.199), Folli Follie Group 1.363.949 τεμ. (1.363.949).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v