Επιχειρείται αντεπίθεση στο Χρηματιστήριο

Οι αρχικές πιέσεις για τον Γενικό Δείκτη και τον τραπεζικό κλάδο έδωσαν έναυσμα στους αγοραστές που έφεραν το χρηματιστήριο σε θετικό πρόσημο. Οι συναλλαγές παραμένουν σε μέτρια επίπεδα. Ανοδική κίνηση για τη ΔΕΗ.

Επιχειρείται αντεπίθεση στο Χρηματιστήριο

Με ελεγχόμενες πωλήσεις και μικρές απώλειες κινούνται χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ενδεικτικό το μείον 0,38% του DAX στις 11.683 μονάδες, την ώρα που στη Wall Street τα futures παραπέμπουν σε οριακά ανοδικό ξεκίνημα. Από τις 2.868 μονάδες ο S&P 500, αλλά χωρίς να εμπνέει σιγουριά στους long παίκτες, οι οποίοι προφανώς συνεκτιμούν το χθεσινό πτωτικό «γύρισμα» της αγοράς.

Στα καθ' ημάς, με αυτό το κλίμα στις διεθνείς αγορές, κυρίως οι traders δεν έχουν λόγο να «κυνηγήσουν» τιμές υψηλότερα προς τις 845 μονάδες, όπου και το πρώτο εμπόδιο στην ανοδική φορά του δείκτη. Απεναντίας, έχουν λόγους να συνεχίσουν τη μείωση μέρους θέσεών τους στα blue chips, δίνοντας την ευχέρεια στους short να πιέσουν χαμηλότερα, προς τις 825 μονάδες.

Αρχικά ο τραπεζικός κλάδος ξεκίνησε με πιέσεις ωστόσο στη συνέχεια γύρισε σε θετικό πρόσημο. 

Στην περιοχή των 838 μονάδων ο ΓΔ, με μετρημένες κινήσεις και από τους πωλητές και από τους αγοραστές και μετοχές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ στις υψηλές θέσεις της σχετικής κατάταξης. Κινητικότητα και σε Motor Oil -σε αναμονή των μεγεθών της, μετά το τέλος της συνεδρίασης-, αλλά και σε Jumbo, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Viohalco, Lamda, TITC κ.α.

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η Cenergy, με αφορμή την ανακοίνωση της σημαντικής συμφωνίας για το project του Baltic Pipe, σε θετικό έδαφος η μετοχή του TITC με στήριξη στα 18,20 ευρώ, της Lamda αλλά και των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ.

Στις 31/31 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με αρκετές μετοχές από τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά για τη συνέχιση της μόχλευσης στην... περιφέρεια της αγοράς.

Στο 0,585 η Moda Bagno -άνευ λόγου και δεδομένων-, στο 0,758 ο ΑΒΑΞ -καθώς συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στη μετοχή, με ορίζοντα την ενίσχυση της μετοχικής θέσης του Χρήστου Ιωάννου-, στα 1,386 για ευνόητους λόγους η Cenergy, στο 1,14 -συνεχίζοντας την άνοδό της στη λογική της συγκρισιμότητας με τη διαρκή κίνηση της Profile, στο 1,89 η ΕΚΤΕΡ, στο 1,046 ο ΙΚΤΙΝΟΣ, στα 6,86 η Quest, στο 1,21 η Alumil κ.α.

Στα υπόψη πως τη Δευτέρα διοργανώνεται το πρώτο Road Show από την Goldman Sachs στο Λονδίνο και ακολουθεί το επενδυτικό Forum της HSBC, επίσης στην αγγλική πρωτεύουσα. Να δούμε εάν θα βγει και τι, κυρίως για τον τραπεζικό κλάδο, μιας και θα είναι στο επίκεντρο των επαφών, παρουσιάσεων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v