Τραπεζική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Στη ζώνη των 640-650 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, που υποχωρεί εκ νέου. Στις τραπεζικές μετοχές η ισχυρότερη ανοδική διόρθωση αλλά και μεγάλο μέρος των κινήσεων trading. Ξεχωρίζει ανοδικά η Aegean. Τα σενάρια για τη συνεδρίαση.

Τραπεζική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Σε ανοδική αντίδραση τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη Wall Street να δίνει, για πολλοστή φορά, τον ρυθμό.

Προς την περιοχή των 650 μονάδων ανακάμπτει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους long να έχουν διαδεχθεί τους short, μετά το αρχικό πτωτικό ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Μέτριου τζίρου τόσο η αρχική διόρθωση όσο και η αντίδραση που ακολούθησε, με τον Γενικό Δείκτη έως τις 638,02 και στη συνέχεια προς τις 650 μονάδες, διατηρώντας τη μεταβλητότητα που χαρακτηρίζει το χρηματιστήριο ολόκληρη την εβδομάδα.

Χωρίς πιεστική διάθεση οι πωλητές αλλά και χωρίς βιασύνη οι αγοραστές, καθώς αμφότεροι ενεργούν προσεκτικά, επιφυλακτικά, με το αποτέλεσμα να αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Μεγαλύτερο volatility για τον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ στο εύρος των 342,48-361,62 μονάδων, με εμφανή την προσπάθεια των traders να ανακτήσουν μέρος των χθεσινών απωλειών. Με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές, από τα χαμηλά της χθεσινής συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν αρκετές κινήσεις που με τη σημερινή αντίδραση αφήνουν ένα περιθώριο απόδοσης κοντά στο 5%. Αυτό χρειάζεται προσοχή, στην περίπτωση που στη συνέχεια δοθεί σήμα πώλησης από τα futures του S&P500, συνεκτιμώντας πως πάνω από το ήμισυ των ημερήσιων συναλλαγών στις τραπεζικές μετοχές γίνεται με πολύ βραχύ ορίζοντα.
Εάν μετά τις 14:30-15:00 φανεί πως στη Wall Street είναι πιθανή μία ισχυρή αντίδραση, πιθανότατα οι traders θα επιδιώξουν να ωθήσουν υψηλότερα τις τιμές.

Προς το παρόν για τον τραπεζικό κλάδο καταγράφεται, αναλογικά, ο μεγαλύτερος τζίρος, η ισχυρότερη ανοδική διόρθωση, η ευρύτερη απόκλιση μεταξύ αρχικής χαμηλής και ενδοσυνεδριακά υψηλής τιμής.
Αναλυτικότερα σε Alpha Bank, Eurobank και Εθνική πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος τζίρος, με την Αlpha Βank από το 0,617 έως το 0,653 ευρώ, τη Eurobank από το 0,3833 έως το 0,4078 και την Εθνική στα 1,208-1,289 ευρώ.

Στα τρέχοντα επίπεδα για τον ΔΤΡ η απόδοση είναι αρνητική 6,54% σε εβδομαδιαίο αλλά θετική 16,01% σε διάστημα μηνός. Με ένα σερί εβδομάδων με θετικό πρόσημο.

Στην πλειονότητά τους με αγοραστές οι μετοχές του δείκτη, στις 1.572 με 0,75% ο FTSE25, με ενθαρρυντικό το θετικό γύρισμα για τον τίτλο του ΟΤΕ -στα 12,24-, τον περιορισμό των απωλειών για τον ΟΠΑΠ -στα 8,665-, την ισχυροποίηση της τάσης για Motor Oil -14,27-, Mytilineos -7,71-, Jumbo -16,01-, Coca Cola/HBC -22,70.

Attica Bank, Quest, Cenergy, Τεχν. Ολυμπιακή, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΙντραΚάτ, Κέκροψ, Πλαστικά Θράκης, Πλαίσιο ξεχωρίζουν από τις μετοχές του FTMidCap. Qual, Entersoft από τον ευρύτερο κλάδο πληροφορικής-λογισμικού, Ελτον, BriQ, Μουζάκης, επίσης με αγοραστές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v