Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πισωγύρισμα για το Χρηματιστήριο

Αναγκαία η αναθεώρηση από τους επενδυτές, λόγω και των τελευταίων εξελίξεων στο υγειονομικό μέτωπο. Οι κρίσιμες 800 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. Σηματωρός της τάσης οι τράπεζες, «κλειδί» και οι κινήσεις σε Coca Cola, ΟΤΕ.

Πισωγύρισμα για το Χρηματιστήριο

H Ευρώπη κόβει τη σύνδεση με Βρετανία λόγω μετάλλαξης του κορωνοϊού, συνεδριάζει η επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ και εύλογα οι εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο μένει να φανεί πώς θα αποτυπωθούν (και) στις αγορές.

Η προσυνεδριακή εικόνα στα ευρωπαϊκά, τα futures στη Wall Street, εκ των πραγμάτων οδηγούν σε αναθεώρηση των δεδομένων που είχαμε με το κλείσιμο της συνεδρίασης -την Παρασκευή-, τη λήξη του triple witching.

Λίγο ως πολύ, τα στοιχεία που είχαμε χθες το μεσημέρι και μας οδηγούσαν στην προσέγγιση της αγοράς από τη θέση του long θα πρέπει να συνεκτιμηθούν, ενδεχομένως αναθεωρηθούν και ανάλογα αποτιμηθούν. Ηδη ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με υποχώρηση 3%.

Οι κρίσιμες ζώνες για δείκτες και μετοχές ίσως χρειασθεί να επαναξιολογηθούν, κατ' αρχάς ως στηρίξεις και στην περίπτωση που όντως επιβεβαιωθούν, να επανέλθουμε στην πρότερη θέση μας. Αυτή που απόρρεε από την εξέλιξη της συνεδρίασης, την Παρασκευή.

Με τον Γενικό Δείκτη στις 800,06 μονάδες, τον FTSE25 στις 1.915,77 και τον Δείκτη Τραπεζών στις 513,11 μονάδες.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, καθώς έχοντας αποφέρει σημαντικές διψήφιες αποδόσεις -σε διάστημα μηνός- είναι αυτός που θα αποτελέσει και τον σηματωρό της στάσης (κυρίως) των traders και (δευτερευόντως) των επενδυτών.

Εστιάζουμε την προσοχή μας στις εντολές που θα βγουν στις μετοχές του κλάδου, παρακολουθούμε την αντίδραση του αντίστοιχου ευρωπαϊκού δείκτη, ειδικότερα δε στις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής.

Σηματωροί από τα blue chips η Coca Cola/HBC, λόγω της κύριας διαπραγμάτευσης της CC/HBC στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, και του ΟΤΕ, λόγω της (έμμεσης) συσχέτισης με την Deutsche Telekom στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v