Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπούλημα στο Χρηματιστήριο!

Πτώση άνω του 5% για τον Γενικό Δείκτη, που υποχωρεί προς τις 750 μονάδες υπό το βάρος των εσπευσμένων ρευστοποιήσεων στις διεθνείς αγορές. Στις τραπεζικές μετοχές οι μεγαλύτερες απώλειες, «βαρίδι» για τον FT 25 οι πιέσεις σε ΟΤΕ και Coca Cola.

Ξεπούλημα στο Χρηματιστήριο!

Ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός «κοκκινίζει» τα ευρωπαϊκά και υποχρεώνει σε στροφή 180 μοιρών τους traders στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από νωρίς οι ενδείξεις στις αγορές δεν ήταν ευοίωνες, για όσους αγοραστές της Παρασκευής είχαν σχεδιάσει τη συνέχιση των κινήσεών τους προς υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Τα τελευταία δεδομένα από το μέτωπο του κορωνοϊού, που ουσιαστικά ενεργοποιούν ένα τρόπον τινά σκληρό Brexit, οδηγούν σε εσπευσμένες ρευστοποιήσεις σε όλες τις αγορές. Από Λονδίνο σε Φρανκφούρτη, με το ντόμινο να «χτυπά» Μιλάνο, Μαδρίτη κ.α.

Alert στις αγορές μετοχών, συναγερμός στη Φρανκφούρτη -σε ΕΚΤ και ΕΒΑ-, επιβάρυνση για τα ομόλογα (κυρίως) του Νότου και ισχυρή διόρθωση για τον FTSE100 έως τις 6.450 και τον DAX έως τις 13.350 μονάδες.

Αναπόφευκτη η αλλαγή στάσης (κυρίως) των traders και στο χρηματιστήριό μας, καθώς οι δύο βαρύτερες μετοχές (ΟΤΕ, Coca Cola/HBC) θα δοκιμάζονταν λόγω της συσχέτισής τους, άμεσα με την CC/HBC στο Λονδίνο και έμμεσα με την Deutsche Telekom στη Φρανκφούρτη. Με απώλειες μεγαλύτερες του 2% λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση στο ΧΑΑ, οι πωλήσεις ήρθαν σχεδόν αντανακλαστικά.

Συνέπεια αυτών η άμεση διόρθωση του ΟTΕ στα 12,77 και της Coca Cola στα 25,55 ευρώ.

Συγκριτικά ελεγχόμενη η προσφορά στην πρώτη, περιορίστηκε (στις 10:40) στο μείον 0,85%, πιεστικότερη στη δεύτερη, πλησίασε το 4%, με συνέπεια την επιβάρυνση των δεικτών.

Στις 778 με απώλειες 2,75% ο ΓΔ, στις 1.858 με μείον 3% ο FTSE25 και διορθώνοντας περισσότερο από 5% ο ΔΤΡ στις 487 μονάδες. Χαμηλότερα του stop, των 493 μον., που από νωρίς τέθηκε (στον Εκηβόλο), εξέλιξη που επιβαρύνει προσώρας τη βραχυπρόθεσμη τάση του κλάδου, της αγοράς.

Στα 7,9 εκατ. η αξία των συναλλαγών στις 10:45, με τις εσπευσμένες ρευστοποιήσεις να αφορούν, πρωτίστως, τις τραπεζικές μετοχές.

Ενδεικτική και η σχέση 10/65 όπως διαμορφωνόταν στο πρώτο 15λεπτο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v