Χρηματιστήριο: Κέρδη για τράπεζες και blue chips

Προς τις 860 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, με την άνοδο της Coca Cola και το θετικό πρόσημο της Πειραιώς να διευκολύνουν τις κινήσεις των long. Ανοδική φορά για Mytilineos, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco. Ποιοι ξεχωρίζουν από τα «μεσαία».

Χρηματιστήριο: Κέρδη για τράπεζες και blue chips

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, με αρνητικό τα futures στη Νέα Υόρκη.

Από υψηλότερες τιμές το «άνοιγμα» της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με μεικτές τάσεις
σε τραπεζικές και blue chips.

Στις 858 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με ελάχιστη τις 855 και υψηλή στις 860, με ικανοποιητικές συναλλαγές, στο ξεκίνημα.

Σε τραπεζικές και blue chips η μεγαλύτερη συναλλακτικότητα, με traders και επενδυτές να... προηγούνται του ρυθμού των ευρωαγορών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει μέχρι και τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Στις 14.800 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη, στις 2.070 ο FTSE25 στην Αθήνα.

Στον κλάδο-κλειδί, των τραπεζών, αναμενόμενη η εικόνα -στα πρώτα 30'-, με συνέχεια ρευστοποιήσεων στην Πειραιώς -«ουρά» εντολών πώλησης από την Παρασκευή-, αλλά με την προσφορά να μαζεύεται από το 0,389 ευρώ.

Στα blue chips, ενθαρρυντική ένδειξη για τους long η επιβεβαίωση (και βραχυπρόθεσμα) της long τάσης, συγκεκριμένων εισηγμένων/μετοχών.

Συνέχεια στην ανοδική φορά των Mytilineos, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco κ.α. δείχνει τη σταθερή εμπιστοσύνη των «ισχυρών χεριών» στην εμπροσθοφυλακή της εγχώριας επιχειρηματικότητας, με αποτέλεσμα οι τιμές που διαμορφώνονται στο ταμπλό να αντιστοιχούν σε... τετραψήφιους αριθμούς του γενικού δείκτη.

Διαγραμματικά, ο ΔΤΡ «βλέπει» υψηλότερα, με ζητούμενο τη μείωση του discount έναντι των blue chips.

Στο σχετικό διάγραμμα (του Δημήτρη Τσάντου) είναι εμφανείς οι κοντινές αντιστάσεις, σημεία αναφοράς.

Στα 13,87 ευρώ συνεχίζει σε νέα υψηλά η Mytilineos, στα 7,40 με αυξημένες συναλλαγές η ΕΥΔΑΠ, στα 13,68 ο ΟΤΕ, στα 13,19 η Motor Oil, στα 12,62 η Τέρνα Ενεργειακή, στα 4,86 η Viohalco κ.α.

Στις 59/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τίτλους των Ιλυδα, Κυριακούλη, Attica Bank, Byte, Intrakat, Entersoft, Πλαστικά Θράκης κ.α. να ξεχωρίζουν από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία.

Στα 10,2 εκατ. ο τζίρος -συγκριτικά ενισχυμένος σε σχέση με την Παρασκευή- στις 11:05.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v