Κέρδη για τράπεζες και blue chips στο Χρηματιστήριο

Προς τις 890 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, με το θετικό πρόσημο για Πειραιώς να... λύνει τα χέρια των long. Αγοραστές στις τράπεζες, ξεχωρίζει ανοδικά η Ελλάκτωρ. Πτωτική εξαίρεση στον FT 25 η Τέρνα Ενεργειακή. Τα σινιάλα για την τάση.

Κέρδη για τράπεζες και blue chips στο Χρηματιστήριο

Ηλιόλουστη Πέμπτη για τους αγοραστές. Από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Μιλάνο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η συνεδρίαση ξεκίνησε συντονισμένα με εντολές από τις 878,43, για να συνεχίσουν υψηλότερα.

Σε τραπεζικές και blue chips το μεγαλύτερο μέρος των εντολών, χωρίς να υστερούν για mid caps και χαμηλότερες κατηγορίες.

Με νεύρο τα πρώτα 30', με υπεραπόδοση για αρκετές μετοχές-σηματωρούς τόσο από τον FTSE25 όσο και τον FTMidCap, που είναι και το ζητούμενο για την πιο πειστική προσπάθεια επανόδου υψηλότερα των 900 plus μονάδων.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με τις εξελίξεις στην Πειραιώς να «ξεκλειδώνουν» -κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα- τη στάση των traders, που έχουν κάθε λόγο να «τρέξουν» σε Eurobank, Εθνική και Αlpha Bank.

Οι εντολές, στο εύρος των 1,80-1,88 ευρώ, για την Πειραιώς ήταν η αφορμή που περίμεναν οι παίκτες για να βγουν σε Alpha Bank (1,1795), ETE (2,578), Eurobank (0,7866). Στις πρώτες τρεις θέσεις της σχετικής κατάταξης, ενδεικτικό της εστίασης των κινήσεων (κυρίως) των traders και intraday παικτών.

Ακολουθούν Mytilineos, OTE, ΔΕΗ, Motor Oil, Πειραιώς, Lamda Development, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Intracom, Ικτίνος, ΤΙΤΑΝ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, Cenergy, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Quest, Viohalco, ElvalHalcor, Fourlis, Πλαστικά Θράκης κ.α., όλες με περισσότερους ή λιγότερους αγοραστές.

Εξαίρεση η Τέρνα Ενεργειακή, που αναμένεται να «λυθεί» στην περίπτωση ευνοϊκής διευθέτησης στις ΗΠΑ (Τέξας).

Ενδεικτική κλίματος και διάθεσης traders και επενδυτών, οι 61 μετοχές με άνοδο, έναντι 12 με απώλειες.
Οπως και το ότι για 28 το ποσοστό ανόδου είναι μεγαλύτερο του 2%.

Τεχνικά, για τον ΓΔ, από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται η περιοχή των 878 μονάδων ως στήριξη (ως 38% της προηγηθείσας κίνησης), οι long έχουν το πλεονέκτημα της επαναφοράς προς (και πέραν) των 900 plus μονάδων.

Κατατοπιστικό το διάγραμμα/μέτρηση του Ηλία (Ζαχαράκη), με εμφανή τα άνω σημεία, που μας αφορούν ως long.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v