Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ανόδου στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 880 μονάδες επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης, με στοχευμένες εντολές αγοράς από τους επενδυτές. Κέρδη έως 4% για τον τίτλο της ΔΕΗ, ανοδικά οι τράπεζες. Ποιες μετοχές υπεραποδίδουν από τα «μεσαία».

Επιχείρηση ανόδου στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά η Φρανκφούρτη, στο συν τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι αγοραστές επιχειρούν να ανακτήσουν το πλεονέκτημα από τους πωλητές.

Στοχευμένες εντολές αγοράς από τις 10:25, με «άνοιγμα» για τον Γενικό Δείκτη από τις 871,71 μονάδες, η εξέλιξη της συνεδρίασης προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα.

Εύλογα στο επίκεντρο η ΔΕΗ αλλά και μετοχές-σηματωροί που πιέστηκαν προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, με τους αγοραστές έως 3,95% υψηλότερα στα 8,285 ευρώ (ΔΕΗ) να περνούν το μήνυμα προς την αγορά.

Σε ΔΕΗ, Mytilineos, OTE, Alpha Bank και Εθνική οι πρώτες 5 στοχεύσεις των long, σε μία διακριτή προσπάθεια να ανακόψουν κάθε περαιτέρω υποτίμηση από την πλευρά των short.

Ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση των δύο πλευρών, που συμβάλλει στη διαμόρφωση μεταβλητότητας, συνακόλουθα περιθωρίων (και) για ενδοσυνεδριακές κινήσεις.

Τα 5,2 εκατ. ευρώ -αξίας συναλλαγών- στα πρώτα 30' είναι ένα ενθαρρυντικό δείγμα για τη συνέχεια, για μία αγορά που χρειάζεται να αποκτήσει ρυθμό και νεύρο.

Στις 2.121 (0,70%) ο FTSE25, στις 554,40 (0,96%) ο ΔΤΡ και στις 1.463 (0,45%) ο FTMidCap.

Σε τίτλους των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πλαστικών Θράκης, Viohalco, Πειραιώς και ΟΠΑΠ οι επόμενες 5 στοχεύσεις των επενδυτών, με μεικτές τάσεις από πωλητές-αγοραστές.

Με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 53/16 και 96 χωρίς μεταβολή.

Για ΕΛΑΣΤΡΟΝ, Space Hellas, EpsilonNet, Intrakat, Κορδέλλου κ.α. η μεγαλύτερη θετική μεταβολή.

Τεχνικά, κάτω όριο παραμένουν οι 865 και άνω οι 880 μονάδες, ως στήριξη-αντίσταση, για τον Γενικό Δείκτη.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v