Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική υπέρβαση των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Σε τραπεζικές μετοχές, blue chips και επιλεγμένα mid caps εστιάζουν traders και επενδυτές, με το εύρος του ενδιαφέροντος να ισχυροποιεί την αντίδραση της αγοράς. Τι ενισχύει τη long τάση στον FTSE25. Αρκετά «πακέτα» από ισχυρά χέρια.

Δυναμική υπέρβαση των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Ηπια άνοδος στα ευρωπαϊκά, ισχυρότερη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με επαναφορά για τον Γενικό Δείκτη πάνω από το όριο των 900 μονάδων.

Ενα πολυήμερο φλερτ των αγοραστών με τα επίπεδα της 17ης Σεπτεμβρίου φαίνεται -μέχρι τώρα- να αποδίδει.

Με εμφανή την επιτάχυνση ροής εντολών, με ενεργοποίηση κωδικών, πληθώρα προσυμφωνημένων συναλλαγών και αντίδραση προς τις 910 μονάδες.

Θα σταθώ στα αρκετά πακέτα (συνολικής αξίας 10,87 εκατ. στις 13:55), θεωρώντας τα συνέχεια σε ανάλογες συναλλαγές που πραγματοποιούνται τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Εντάσσονται στο πλαίσιο της επανενεργοποίησης «ισχυρών χεριών», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα, μέχρι και την Παρασκευή. Και βλέπουμε στη συνέχεια.

Σε τραπεζικές, σε blue chips αλλά και επιλεγμένα mid caps η εστίαση βραχυπρόθεσμων αλλά και επενδυτών, με το εύρος του ενδιαφέροντος να ισχυροποιεί την αντίδραση της αγοράς. Στις 589 (1,54%) ο ΔΤΡ, στις 2.196 (0,95%) ο FTSE25 και στις 1.455 (0,75%) ο FTMidCap.

Επιμένω στον FTSE25, καθώς συμπεριλαμβάνει «καλάθι» τραπεζικών και «βαριών» χαρτιών, με την προσέγγιση των 2.200 μονάδων να επιβεβαιώνει την αρχική μας εκτίμηση.

Τεχνικά, η συντήρηση του δείκτη πάνω από τις 2.173 μονάδες ενισχύει τη long τάση, με κατεύθυνση προς τις 2.233 μονάδες.

Στις 2.165 μονάδες η στήριξη για τον δείκτη, σε διάστημα εβδομάδας.

Σε ΟΤΕ, Alpha Bank, ETE, Eurobank, Jumbo, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Motor Oil κ.α., όλες -πλην ΟΤΕ- με αγοραστές.

Από σύνολο 78 μετοχών που ενισχύονται ανοδικά, έναντι 26 που διορθώνουν.

Σχέση ανοδικών/πτωτικών ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί μέχρι τώρα, με υπεραπόδοση μετοχών όπως η Μοτοδυναμική, η Intralot, ο Δρομέας κ.α., με αυξημένες συναλλαγές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v