Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς τάση και... τζίρο το Χρηματιστήριο

Πέριξ των 890 μονάδων η κίνηση του Γενικού Δείκτη, εν αναμονή ειδήσεων από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ. Μειωμένες οι συναλλαγές. Απορροφάται η προσφορά στις τραπεζικές μετοχές, αγοραστές σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Χωρίς τάση και... τζίρο το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά τα ευρωπαϊκά, οριακές διακυμάνσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Και στα εταιρικά αποτελέσματα η προσοχή των επενδυτών εκτός, κυρίως στη ΔΕΗ, εντός.

Υποτονική η τάση από την προσυνεδρίαση, με εντολές λιγότερες απ' ό,τι στη χθεσινή συνεδρίαση,
σε μόλις 1,5 εκατ. η αξία συναλλαγών στα πρώτα 20', με ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Εθνική να αποτελούν τις πρώτες τρεις κύριες επιλογές των αγοραστών.

Μοιρασμένη η τάση μεταξύ πωλητών - αγοραστών, με κύριο χαρακτηριστικό τη μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και δη των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Σε στενό εύρος η διακύμανση για τους βασικούς δείκτες, εμφανής η απουσία -προσώρας- διαθέσεων trading, με τη μετοχή της ΔΕΗ αρκετά χαμηλά στη σχετική κατάταξη.

Περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips/μετοχές-σηματωρούς, με την προσφορά να απορροφάται χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Στην περιοχή των 572,15-575,96 μονάδων για τον Δείκτη Τραπεζών, μεταξύ 2.152,94-2.160,91 για τον FTSE25.

Με πωλητές στην Εθνική, η τιμή διαμορφώνεται στα 2,545 ευρώ, με πωλητές όμως και στη Eurobank στο 0,885, μετά την καταγραφή «υψηλού» 21 μηνών. Στο 1,126 με πωλήσεις στην Alpha Bank, στο 1,445 στην Πειραιώς.

Οριακές εναλλαγές για τον δείκτη, καθώς στον ΟΤΕ υπερισχύουν οι αγοραστές στα 15,39 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ στα 13,43 και στα 9,17 ευρώ τη ΔΕΗ. Με ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις σε Jumbo, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή κ.α., με τη ροή εντολών να αποκτά σχετική ταχύτητα μετά τις 11:00.

Στις 36/36 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με την αξία συναλλαγών στα 2,4 εκατ. στις 11:05.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v