Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με φόρα πάνω από τις 900 μονάδες

Επαναφορά για τον Γενικό Δείκτη, που αγγίζει τις 910 μονάδες με άνοδο άνω του 1%, με στήριξη από τη διεθνή τάση. Ισχυρά κέρδη για τράπεζες, ΟΤΕ και Coca Cola, σταθερή η ΔΕΗ, ξεχωρίζει η Viohalco.

Χρηματιστήριο: Με φόρα πάνω από τις 900 μονάδες

Ανοδικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά, άμεση επαναφορά πάνω από τις 900 μονάδες για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε θετικό «άνοιγμα» της συνεδρίασης παραπέμπουν τα futures στη Νέα Υόρκη, ισχυρή αντίδραση για τον DAX πάνω από τις 15.800 μονάδες και στο χρηματιστήριό μας, οι αγοραστές ξεκίνησαν αρκετά δραστήρια, με εντολές σε δεικτοβαρή χαρτιά.

Αποτέλεσμα; Με την αρχή της συνεδρίασης ο ΓΔ «άνοιξε» με μικρό αλλά σημαντικό τεχνικά ανοδικό χάσμα από τις 901,40, για να ενισχυθεί σταδιακά προς τις 908 μονάδες.

Αμεση ενεργοποίηση αγορών, κατ' αρχάς στον ΟΤΕ, στο βαρύτερο χαρτί της αγοράς, διευκολύνοντας έτσι την υπέρβαση της κοντινής αντίστασης των 901 μονάδων. Εξέλιξη που μετατρέπει -εκ νέου- τη συγκεκριμένη τιμή σε στήριξη και βλέπουμε.

Με τον ΟΤΕ έως τα 15,66 ευρώ (2,15%), ο FTSE25 διαμορφώθηκε προς τις 2.200 μονάδες, συνεπικουρούμενος από τις τραπεζικές μετοχές.

Παράλληλα στη μεν ΔΕΗ, η όποια αρχική προσφορά προς τα 9,20 ευρώ απορροφήθηκε άμεσα, για να ακολουθήσουν εντολές έως τα 9,40 ευρώ.

Επίσης σε μετοχές εισηγμένων που ευνοούνται από τις εξελίξεις βγήκαν άμεσα εντολές αγοράς, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση της Viohalco. Η άρση των πρόσθετων δασμών, που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στις εισαγωγές προϊόντων του κλάδου, από την Ευρώπη συνέβαλε στην άμεση ενεργοποίηση εντολών στον τίτλο της μητρικής όπως και των θυγατρικών. Ισχυρή η αντίδραση μετοχών ομίλων του κλάδου, πανευρωπαϊκά τάση, που εύλογα ενισχύει και τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στα 4,535 (3,35%) η Viohalco, στα 2,75 (1,85%) η Cenergy κ.ο.κ.

Με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 6 εκατ. στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης -χωρίς πακέτα- και τις εντολές των αγοραστών να επικεντρώνονται σε ΟΤΕ, Lamda Development, Alpha Bank, ETE, Eurobank και Πειραιώς, Mytilineos, Viohalco, ElvalHalcor, Cenergy να ακολουθούν, η συνέχεια προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v