Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρό προβάδισμα αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Εμφανές το στέγνωμα της εγχώριας αγοράς, κυρίως ενόψει της ΑΜΚ της ΔΕΗ, καθώς επενδυτές συνεχίζουν με μερική κατοχύρωση θέσεων. Προτεραιότητα στη διασφάλιση των στηρίξεων, συνεκτιμώντας την αργία της 28ης Οκτωβρίου.

Μικρό προβάδισμα αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες στη Φρανκφούρτη, μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μέτριος ο ρυθμός εντολών, περιορίζοντας σε λιγότερα των 2 εκατ. ευρώ την αξία συναλλαγών, στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης. Με τους αγοραστές να διατηρούν το μικρό προβάδισμα έναντι των πωλητών, με τον Γενικό Δείκτη να «ανοίγει» από τις 902,89, για να συνεχίσει 2 με 3 μονάδες υψηλότερα.

Εμφανές το «στέγνωμα» της αγοράς, κυρίως ενόψει της αμκ της ΔΕΗ, καθώς επενδυτές συνεχίζουν με μερική κατοχύρωση θέσεων κυρίως σε μετοχές του δείκτη.

Προτεραιότητα στη διασφάλιση των στηρίξεων φαίνεται πως δίνουν οι βραχυπρόθεσμοι, συνεκτιμώντας την αυριανή αργία, όπως και την εικόνα στις διεθνείς αγορές.

Αρκετά πίσω, συναλλακτικά, η ΔΕΗ καθώς Jumbo, Alpha Bank, ETE, Eurobank, ΟΤΕ προηγούνται στη σχετική κατάταξη, με τη μετοχή να κυμαίνεται στα 9,08-9,14 ευρώ. Με ορίζοντα την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα έχουν πραγματοποιηθεί οι παρουσιάσεις σε διαχειριστές, υπολογίζεται πως το «βιβλίο» θα μπορούσε να «ανοίξει» την Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση, την Παρασκευή η αγορά θα έχει ξεκάθαρη εικόνα.

Στην περιοχή των 585 μονάδων ο ΔΤΡ με αγοραστές σε Alpha Βank (1,11), Eurobank (0,915), Εθνική (2,699), με την Πειραιώς να υποχωρεί στο 1,488 (-0,60%). Νωρίτερα άνοιξε το «βιβλίο προσφορών» για το νέο ομόλογο -«πράσινο», αυτή τη φορά- για την τράπεζα.

Με τον ΟΤΕ στα 15,50 (0,16%), τον ΟΠΑΠ στα 13,64 (0,66%), ο FTSE25 διαμορφώνεται πέριξ των 2.182 μονάδων.

Συντήρηση δυνάμεων, προσεκτική άντληση ρευστότητας και αναμονή για την αύξηση της ΔΕΗ, με επιλεκτικές κινήσεις σε συγκεκριμένα mid caps. Ξεχωρίζει η νέα άνοδος, σε νέα υψηλά για την Quest. Στα 16,84 ευρώ η μετοχή, πάνω από τα 600 εκατ. η αποτίμηση της εισηγμένης holding, που τύποις συμπεριλαμβάνεται στον FTMidCaps.

Με δύο πακέτα, για 48.260 και 80.350 μτχ. της Jumbo στα 13,10 ευρώ αμφότερα, η συνολική αξία ξεπερνούσε τα 3 εκατ. στις 11:15.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v