Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε σημείο καμπής το Χρηματιστήριο

Διευρύνονται τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, με μεθοδικές κινήσεις των αγοραστών σε τράπεζες και ΟΤΕ. Ανοδική φορά για τραπεζικό δείκτη και FT 25. Πιέζονται χαμηλότερα ΔΕΗ και Coca Cola. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Σε σημείο καμπής το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά, με πλεονέκτημα οι αγοραστές οδηγούν υψηλότερα
το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σαφώς πιο ήρεμη σε σχέση με τη χθεσινή η συνεδρίαση, πλην όμως ενδιαφέρουσα καθώς οι long
με προσεκτικές, μεθοδικές κινήσεις τοποθετούνται σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips, με αποτέλεσμα την επιβεβαίωση της φοράς -για τον Γενικό Δείκτη- υψηλότερα των σημαντικών 910 μονάδων.

Με ικανοποιητικές εισροές, μεταβλητότητα και υπεραπόδοση για μετοχές-σηματωρούς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά τόσο για τον Δείκτη Τραπεζών όσο τον FTSE25.

Με την Εθνική στα 2,753 (2,42%) και αγορές και σε Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, ο ΔΤΡ πλησιάζει σε οριακή απόσταση τις 600 μονάδες. Με τον ΟΤΕ στα 15,25 (2,18%) ο FTSE25 επανέρχεται πάνω από τις 2.205 μονάδες.

Αμφότεροι οι δείκτες έχουν ανοδική φορά -σε εβδομαδιαίο- είναι δε κοντά σε σημείο αναστροφής, ενδεχόμενη υπέρβασή του θα ισχυροποιούσε τη long τάση, ενισχύοντας το σενάριο της προσέγγισης των 930-932 μονάδων.

Σε ΔΕΗ ο μεγαλύτερος τζίρος με εντολές στα 10,07-10,25 ευρώ, με την ευρύτερη ζώνη πέριξ των 10 να λειτουργεί σαν δίχτυ για την προσφορά που βγαίνει χθες-σήμερα.

Θεαματικό «γύρισμα» για τον ΟΤΕ, με χθεσινό χαμηλό στα 14,905 και υψηλό σήμερα στα 15,33 ευρώ, συνεκτιμώντας την αποκοπή του μερίσματος (0,252) τη Δευτέρα.

Ισχυρή και σήμερα η Τέρνα Ενεργειακή με 3,01% στα 13,70 ευρώ και συνολικά με 5,22% σε διάστημα εβδομάδος.

Με αγορές και σε ΟΠΑΠ, Mytilineos, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΤΙΤΑΝ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Aegean, ElvalHalcor.

Συνεχίζει υψηλότερα η μετοχή του ΟΛΠ στα 18,48 ευρώ, μετά την ανακοίνωση της αύξησης της συμμετοχής του Helikon σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5% στο μ.κ.

Κινητικότητα και στα mid caps, με άνοδο για Attica Bank, Intrakat, Profile, Πλαίσιο, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Τεχνική Ολυμπιακή, Autohellas, σε νέο υψηλό 20ετίας.

Καλή η εικόνα για την ευρύτερη αγορά, με 69 μετοχές στο συν, έναντι 37 στο μείον.

Με την αξία συναλλαγών στα 34 εκατ., από τα οποία τα 10,6 εκατ. με πακέτα σε Eurobank, Jumbo, ΔΕΗ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v