Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τζίρος στη ΔΕΗ, αγοραστές στις τράπεζες

Πάνω από τις 910 μονάδες διατηρείται με μικρά κέρδη ο Γενικός Δείκτης. Κατοχυρώνουν βραχυπρόθεσμα κέρδη στον τίτλο της ΔΕΗ, κέρδη άνω του 1% εμφανίζουν Alpha και Eurobank. Ανοδος και για ΟΠΑΠ, Μytilineos.

Χρηματιστήριο: Τζίρος στη ΔΕΗ, αγοραστές στις τράπεζες

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά, στάση αναμονής για τα futures στη Νέα Υόρκη.

Στις 16.169 (0,13%) ο DAX, με τους επενδυτές να αξιολογούν την κατάσταση στα μέτωπα επιτοκίων/πληθωρισμού, υγειονομικού, με το ευρώ -νωρίτερα- σε χαμηλά 16 μηνών.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από την προσυνεδρίαση (κυρίως) traders και επενδυτές κατέστησαν φανερές τις προθέσεις τους, από τις πρώτες -κιόλας- εντολές που πέρασαν στο σύστημα.

Ετσι με πωλήσεις στη μετοχή της ΔΕΗ, διόρθωση της τιμής έως τα 10 ευρώ, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται πέριξ της περιοχής των 910 μονάδων με αντίρροπες εντολές στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη.

Με αυξημένες συναλλαγές έως τα 9,965 ευρώ, προφανώς για την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων (σ.σ. στα 9 ευρώ η τιμή συμμετοχής στην αμκ), η ΔΕΗ επιβαρύνει στη διαμόρφωση των δεικτών.

Δημιουργείται τάση, ενόσω αντλείται ρευστότητα (με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από κέρδη/υπεραξία), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για άλλες μετοχές του δείκτη.

Στα 13,31 (0,85%) η μετοχή του ΟΠΑΠ, στο 1,1055 (0,87%) της Alpha Bank, στα 15,15 (0,53%) της Mytilineos, στο 0,959 (1,16%) της Eurobank, με αγοραστές σε σταθερή ροή από την αρχή της συνεδρίασης.

Με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 10 εκατ. στα πρώτα 10' της συνεδρίασης και με τις 860 χιλιάδες από το 1,3 εκατ. τμχ. να έχουν πραγματοποιηθεί στη μετοχή της ΔΕΗ, είναι εύγλωττη η εικόνα για τη συνέχεια της ημέρας.

Με 44/19 ανοδικές/πτωτικές μετοχές και 100 χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v