Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεραποδίδει το Χρηματιστήριο έναντι των διεθνών αγορών

Οι αγοραστικές διαθέσεις δίνουν αέρα στα πανιά σε τράπεζες και blue chips. Γύρισμα της ΔΕΗ σε θετικό πρόσημο. Μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα για Alpha Bank, Εθνική, ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos, ΤΙΤΑΝ. Απορρόφηση πωλήσεων, αναδιάταξη δυνάμεων.

Υπεραποδίδει το Χρηματιστήριο έναντι των διεθνών αγορών

Υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 922,90 για τον ΓΔ, έχοντας νωρίτερα αντιδράσει έως τις 927,67, με τον ρυθμό συναλλαγών να έχει επιβραδυνθεί μετά την πρώτη ώρα.

Περισσότερο σε συνεδρίαση μερικής κατοχύρωσης θέσεων, αναδιάταξης δυνάμεων και βραχυπρόθεσμης συσσώρευσης πριν επιχειρηθεί η προσέγγιση των 930-932 μονάδων παραπέμπει η μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς.

Στα πρώτα 1-2 ημίωρα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές κινήσεις από πωλητές-αγοραστές σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips, για να διολισθήσει στη συνέχεια η αγορά προς τις 2.226 μονάδες για τον FTSE25 και τις 610 για τον Δείκτη Τραπεζών.

Προσώρας επιβεβαιώνονται οι εβδομαδιαίες στηρίξεις και για τους τρεις βασικούς δείκτες, τάση που μένει να επιβεβαιωθεί με τη λήξη της αυριανής συνεδρίασης.

Ούτως ή άλλως, με θετικό πρόσημο και οι τρεις και με τον τραπεζικό επιθετικότερο, το στοίχημα της επίτευξης νέων «υψηλών 52 εβδομάδων» παραμένει το επικρατέστερο ενδεχόμενο. Απλά μπορεί να απαιτηθούν 1-3 συνεδριάσεις για να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες ετοιμασίες από την πλευρά των αγοραστών.

Μία κατ' αρχάς ένδειξη υπέρ αυτού του σεναρίου το «γύρισμα» της ΔΕΗ σε θετικό πρόσημο, ενισχύοντας την εκτίμηση πως το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς (νέων μετοχών από την αμκ) υπερκαλύφθηκε από την πλευρά των αγοραστών.

Επίσης ενθαρρυντικές ενδείξεις η συνέχεια των εντολών αγοράς σε μετοχές-σηματωρούς, λ.χ. του ΟΤΕ, οι αυξημένες συναλλαγές -και σήμερα- σε τραπεζικούς τίτλους των Alpha Bank, Εθνικής, η κινητικότητα σε blue chips των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, Mytilineos, Motor Oil, ElvalHalcor, Τέρνα Ενεργειακή. Οπως επίσης ο ικανοποιητικός αριθμός μετοχών (59) με θετικό πρόσημο, η απόδοση συγκεκριμένων mid caps (Autohellas, Intracom, Quest κ.α.), η απρόσκοπτη απορρόφηση των πωλήσεων που ενεργοποιούνται από βραχυπρόθεσμους επενδυτές αλλά και την καλή εικόνα που εμφανίζεται στην αγορά Παραγώγων. Με premium και οι δύο σειρές Συμβολαίων, με του Νοεμβρίου 0,76% υψηλότερα και 0,85% του Δεκεμβρίου.

Μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, σήμερα για την Alpha Βank μετά από ένα 2-3ήμερο που πρωταγωνίστησε η ΔΕΗ. Επίσης αυξημένη για Εθνική, ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos, ΤΙΤΑΝ κ.α. από την πλευρά των αγοραστών, ενδεικτική της ενεργού παρουσίας «ισχυρών χεριών» σε αυτή την ομάδα εισηγμένων/μετοχών.

Σταθερά με άνοδο μεγαλύτερη του 10% για το Mezz της Πειραιώς, με συναλλαγές 10,55 εκατ. τμχ.
Σπύρου, Moda Bagno, Ευρωσύμβουλοι, Ξυλεμπορία, Επίλεκτος, μετοχές των small caps με τη μεγαλύτερη άνοδο.

Στα 4,97 εκατ. ο τζίρος μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v