Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και Coca Cola κάνουν τη διαφορά

Η ισχυρή ανοδική κίνηση των τραπεζικών μετοχών αλλά και η άνοδος 3% στη «βαριά» μετοχή της Coca Cola στέλνουν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 920 μονάδες. Τι σινιάλα στέλνει η τεχνική ανάλυση. Αυξημένος ο τζίρος.

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και Coca Cola κάνουν τη διαφορά

Μικρές απώλειες για τον DAX στη Φρανκφούρτη, οριακά χαμηλότερα για τον S&P500 παραπέμπουν τα futures στη Νέα Υόρκη.

Σε αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, μεθαύριο Τετάρτη, οι αγορές.

Ωστόσο, στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές επιχειρούν κόντρα κίνηση, δίνοντας συνέχεια στη βραχυπρόθεσμη ανοδική διόρθωση των τραπεζικών με εκ περιτροπής συνδρομή δεικτοβαρών blue chips.

Αποτέλεσμα, το «άνοιγμα» της συνεδρίασης, με εντολές αγοράς υψηλότερα σε Coca Cola και Alpha Bank, να γίνει από τις 909,67, να εκταθεί έως τις 923,93, για να διαμορφωθεί στις 921,18 μονάδες πριν λίγο (*). Στις 931,94 το υψηλό 52 εβδομάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Με Coca Cola και Αlpha Bank αρχικά οι FTSE25 και Δείκτης Τραπεζών έφτασαν έως 2.229,79 και 621,74 μονάδες αντίστοιχα. Για να ακολουθήσουν άμεσα οι άλλες 3 συστημικές τραπεζικές, τα blue chips στην πλειονότητά τους, με συνακόλουθη τη συνέχιση της μόχλευσης σε mid&small caps.

Επιχείρηση διαφυγής, όπως σημειώναμε στο προηγούμενο σχόλιό μας, με ενδιαφέρουσα αύξηση συναλλαγών, τζίρου και διεύρυνσης της εστίασης/επιλογών από την πλευρά των επενδυτών.

Τζίρος μεγαλύτερος του μέσου ημερήσιου των τελευταίων τριών εβδομάδων, καθώς λίγο πριν τις 14:15 ξεπερνούσε τα 50 εκατ. ευρώ. Με ακόμη περισσότερα πακέτα, αξίας 3,2 εκατ., και αυξημένο καθαρό τζίρο σε Αlpha Bank, ETE, Eurobank, όπου ενεργούν και βραχυπρόθεσμοι παίκτες. Προς τούτο διευκολύνει η ευρύτερη μεταβλητότητα, διευκολύνοντας και το ενδοσυνεδριακό.

Στις τραπεζικές, που υπεραποδίδουν βραχυπρόθεσμα, σημαντικό μέρος σε trading εντολές, με την Αlpha Bank στο 1,148 (4,38%), την ΕΤΕ στα 3,10 (3,41% ) και Eurobank στο 0,985 (3,14%).

Τεχνικά, όπως φαίνεται στο διάγραμμα σε μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη, η υπέρβαση των 584 μονάδων για τον ΔΤΡ επιτάχυνε την αντίδραση, μετατρέποντας τις 604 σε στήριξη.

Μένει να επιβεβαιωθεί σε κλείσιμο σήμερα-αύριο.

Αγορές και σε «βαριά» χαρτιά του δείκτη, που συνδυαστικά με τον αυξημένο τζίρο παραπέμπει σε είσοδο νέων κεφαλαίων, με κύρια στόχευση τον τραπεζικό κλάδο.

Δευτερευόντως και σε ΟΤΕ (16,44), ΟΠΑΠ (12,80), Jumbo (13,10), Mytilineos (15,22), Coca Cola (31,97), Motor Oil (14,03 ) κ.α.

Στις 94/30 η σχέση ανοδικών/πτωτικών και λόγος 3/1 που κρατά από την αρχή της συνεδρίασης, ενδεικτικός της διασποράς των επενδυτικών κινήσεων.

Και σε mid&small caps, με μεγαλύτερη άνοδο για Sato, Χαϊδεμένος, Λανακάμ, Επίλεκτος, ΕΛΓΕΚΑ, Λούλη κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v