Χρηματιστήριο: Κίνηση υπέρβασης των 950 μονάδων

Ηπια ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες, βοηθούμενοι και από το διεθνές κλίμα. Σε Alpha Bank, Εθνική οι υψηλότερες τιμές από τον τραπεζικό κλάδο, σε ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Lamda Development, ElvalHalcor κ.α. από τα blue chips.

Χρηματιστήριο: Κίνηση υπέρβασης των 950 μονάδων

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» τα futures στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
αρχή με εντολές από την πλευρά των αγοραστών. Εξαρχής με πλεονέκτημα οι long, μετά και το ανοδικό σερί στη Wall Street, την ανακοίνωση αποτελεσμάτων (Alphabet) μεγαλύτερων των προβλέψεων και την κεκτημένη ταχύτητα του Ιανουαρίου. Από την προσυνεδρίαση οι εντολές που περάστηκαν στο σύστημα ακολουθούσαν τη φορά των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον DAX στις 15.692 (0,47%) αλλά και των futures του S&P500 από τις 4.559 (0,54%).

Σε Alpha Bank, Εθνική οι υψηλότερες τιμές από τα τραπεζικά χαρτιά, σε ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Lamda Development, ElvalHalcor κ.α. από τα blue chips.

Άνοιγμα για τον Γενικό Δείκτη από τις 949,57 μονάδες, με ροή εντολών σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και μετά σε Eurobank, Πειραιώς, δίνοντας έναν πρώτο τόνο για τη συνέχεια. Εύλογη από τη μία η μερική κατοχύρωση αποδόσεων, όπως, από την άλλη, η μεταφορά κεφαλαίων από τραπεζικά σε blue chips και από συγκεκριμένα «βαριά» χαρτιά που υπεραποδίδουν, σε άλλα που υπολείπονται. Στο πλαίσιο μίας υγιούς ανόδου της αγοράς, αυτή η κυκλικότητα, το rotation που όπως επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, συντηρεί τους τζίρους σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στις 693 (0,64%) ο Δείκτης Τραπεζών, στις 2.315 (0,43%) ο FTSE25. Σε ΔΕΗ (8,83), ΟΤΕ (17,50), Mytilineos (15,68), Lamda Development (1,366), η κύρια εστίαση σε blue chips.

Με την αξία συναλλαγών στα 2,8 εκατ. στα πρώτα 15' και τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 45/10, με 98 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v