Χρηματιστήριο: Πού ποντάρουν τώρα οι επενδυτές

Ανοδικό το ξεκίνημα στην εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη, με κυρίαρχη τη μεταβλητότητα ενόψει κρίσιμων συνομιλιών Κιέβου-Μόσχας σήμερα. Η καλύτερη εικόνα για τις τράπεζες και οι εξελίξεις που «δίνουν» τάση.

Χρηματιστήριο: Πού ποντάρουν τώρα οι επενδυτές

Εβδομάδα προσδοκιών και ανησυχιών ανάμεικτα, με τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία να επηρεάζουν
τη στάση (και) των επενδυτών.

Μεικτές τάσεις νωρίτερα στα χρηματιστήρια της Ασίας, στο «πράσινο» τα futures στη Wall Street, σε «βαθύ πράσινο» στη Φρανκφούρτη καθώς στο Ουκρανικό, παρά τα όσα δραματικά εκτυλίσσονται, οι δύο πλευρές είναι σε διαδικασία προς νέο γύρο διαπραγμάτευσης.

Από τις 4.235 (0,85%) νωρίτερα τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, από τις 13.869 (2,39%) του DAX στη Φρανκφούρτη, με τους traders να εστιάζουν και στη συνεδρίαση της Fed (15-16/3), που θα δώσει τον τόνο όσον αφορά στις αγορές ομολόγων, σε επιτόκια.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, σταθερά αυξημένης μεταβλητότητας, επικινδυνότητας, με ευκαιρίες αλλά και παγίδες, πωλητές-αγοραστές έχουν ο καθείς από την πλευρά του τα συν και μείον του, με ορίζοντα τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Triple witching, αναδιάρθρωση δεικτών FTSE, αξιολόγηση (;) από Moody's και DBRS, με τους αγοραστές να έχουν ανακόψει το σερί τριών εβδομάδων με διόρθωση και να εκκινούν από τις 827,96 μονάδες.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με τον ΔΤΡ να διαγράφει -συγκριτικά πάντα- καλύτερη πορεία από την αρχή του έτους και με τη Eurobank να ανοίγει την αυλαία ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων 2021, δίνει αφορμές στους long για να ενεργήσουν σε υψηλότερα επίπεδα τιμών. Στην περίπτωση της Eurobank, το αποτέλεσμα ήταν το 9,54% στο 0,9114 ευρώ, σε μία συνεδρίαση προεξόφλησης ενθαρρυντικών εξελίξεων στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Σήμερα είναι η σειρά της Alpha Bank, ακολουθούν Πειραιώς και Εθνική, με την JPMC να βλέπει περιθώριο διαμόρφωσης υψηλότερων τιμών.

Στο ενδεχόμενο ανοδικής διόρθωσης των ξένων αγορών προσβλέπουν όσοι έχουν αποκτήσει θέσεις σε blue chips από χαμηλότερες τιμές (Τετάρτη-Πέμπτη).

Σηματωροί ο ΟΤΕ, η Coca Cola αλλά και Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Jumbo κ.α.

Για αξία συναλλαγών μεγαλύτερη των 80 εκατ. προϊδεάζει η εικόνα των αγορών, με σημαντικό μέρος σε ενδοσυνεδριακές εντολές και βραχυπρόθεσμες κινήσεις. Κυρίως στα 4 τραπεζικά «χαρτιά».

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v