Ευρεία άνοδος στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 850 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με το σύνολο των blue chips στο «πράσινο» και αυξημένες κινήσεις trading στις τραπεζικές μετοχές που υπεραποδίδουν. Πάνω από τις 2.000 μονάδες επανέρχεται ο FT 25.

Ευρεία άνοδος στο Χρηματιστήριο

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στα ευρωπαϊκά, προς τις 850 μονάδες η επιχείρηση επαναφοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις συνομιλίες Μόσχας-Κιέβου προσβλέπουν traders, επενδυτές από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο και ενεργούν αγοραστικά σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Ανοδος μεγαλύτερη του 2% για τον DAX στις 13.880 μονάδες, την ώρα που τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε θετικό άνοιγμα από 0,55% υψηλότερα και τις 4.225 μονάδες.

Στα καθ' ημάς, αφορμής δοθείσης (κυρίως) βραχυπρόθεσμοι παίκτες έδειξαν -από την προσυνεδρίαση- τις διαθέσεις τους.

Εστίαση στον τραπεζικό κλάδο, προεντολές από τις 10q25, όπως λίγο-πολύ αναμενόταν, με αποτέλεσμα από την αρχή ροής εντολών στο σύστημα να πραγματοποιηθούν αυξημένες συναλλαγές σε Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.

Ενδεικτική της τακτικής των traders, η πρώτη 4άδα όπου και το κυριότερο μέρος των εντολών, με τον ΔΤΡ έως -σχεδόν- 4% στις 582,71 μονάδες, επιβεβαιώνοντας την πρότερη εκτίμηση (όπως είχε περιγραφεί στο προσυνεδριακό σχόλιό μας).

Σε υπεραπόδοση ο κλάδος, με αυξημένο trading και στα 4 τραπεζικά «χαρτιά», δημιουργώντας περιθώριο σημαντικών αποδόσεων, ειδικότερα για όσους είχαν τοποθετηθεί από χαμηλότερα, Τετάρτη-Πέμπτη.

Στα 5,2 εκατ. η αξία συναλλαγών νωρίτερα (*), με ικανοποιητική ροή και σε blue chips όπως ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, OTE, Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Jumbo και Cenergy, ΕΛΠΕ, Fourlis, TITAN, Motor Oil κ.α.

Ενα ενθαρρυντικό ξεκίνημα στα πρώτα 30' της συνεδρίασης, με την επαναφορά του FTSE25 πάνω από τις 2.000 στις 2.031 μονάδες να ενισχύει το long ενδεχόμενο, πάντα βραχυπρόθεσμα, μέρα-μέρα, με ορίζοντά μας τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Με τη μεγάλη κατηγορία στο 2,16%, εύλογα στα mid&small caps εγχώρια επενδυτικά σχήματα δράττονται της αφορμής για ευρεία μόχλευση σε πλειάδα μετοχών της κατηγορίας.

Το 73/8, με τις 23 μετοχές με θετική μεταβολή μεγαλύτερη του 2%, είναι ενδεικτικό.

(*) στις 11:00

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v