Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τράπεζες η επαναφορά στο Χρηματιστήριο

Μέρος των εβδομαδιαίων απωλειών καλύπτει ο Γενικός Δείκτης. Επιφυλακτικές κινήσεις, στις τραπεζικές μετοχές ποντάρουν οι αγοραστές, βοηθά στην τάση και η Coca Cola. Πιέσεις για ΟΤΕ. Τα κρίσιμα σημεία για ΓΔ και FT 25.

Με τράπεζες η επαναφορά στο Χρηματιστήριο

Συντηρείται η ανοδική διόρθωση στα ευρωπαϊκά, χωρίς σημαντικές ανατροπές το «κλείσιμο» της σειράς Μαΐου
στα Παράγωγα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τέλος εβδομάδος με εμφανή την προσπάθεια των αγοραστών να ανακτήσουν έδαφος που χάθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στις 14.150 μονάδες ο DAX ενισχύεται 1,88%, με αποτέλεσμα η μεταβολή να «γυρίζει» σε συν 0,87% σε διάστημα εβδομάδας.

Με τη θετική εικόνα της προθεσμιακής αγοράς των ΗΠΑ, οι αγοραστές διατηρούν το προβάδισμα που έχουν από την αρχή της συνεδρίασης. Στα καθ' ημάς, η επανάκαμψη των αγοραστών έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των (εβδομαδιαίων) απωλειών, με τον ΓΔ στις 860 να ενισχύεται 0,92%, μειώνοντας σε 0,90% τη διόρθωση (εβδομαδιαία).

Μέτριες οι συναλλαγές, δύσκολα να φτάσουν τα 100 plus εκατ. ευρώ -ημερήσιος μέσος όρος- καθώς οι κινήσεις των επενδυτών παραμένουν επιφυλακτικές. Περισσότερο «δείχνουν» να προτεραιοποιούν την επιβεβαίωση της ευρύτερης περιοχής των 850 μονάδων ως σημείο αναφοράς - στήριξη για τον ΓΔ ενόψει της προσεχούς, επίσης, δύσκολης εβδομάδας.

Στις 873 μονάδες η πρώτη (βραχυπρόθεσμη) αντίσταση, όπως αποτυπώνεται στο διάγραμμα.

Με τραπεζικές μετοχές η προσπάθεια επαναφοράς, με το 3,83% του ΔΤΡ στις 561,42 μονάδες, όχι μόνο να καλύπτει τις απώλειες Δευτέρας-Πέμπτης αλλά και να δίνει οριακά θετικό περιθώριο έναντι της αγοράς.

Στις 2.067 (1,30%) ο FTSE25, με χαρακτηριστικό το premium για τα ΣΜΕ Ιουνίου και το «κλείσιμο» Μαΐου στα Παράγωγα, χωρίς απώλειες.

Με 1,80% θετική διαφορά (premium) για τα 525 ΣΜΕ Ιουνίου, νωρίτερα, στις 14:15-14:30.

Περιοχή αναστροφής (και make or break τάσης) για τον δείκτη οι 2.090-2.095 μονάδες, όπως φαίνεται στο σχετικό διάγραμμα.

Σε Εθνική, Alpha Bank η επικέντρωση των αγοραστών σε τιμές έως 4,27 (3,294) και 4,41% (0,9238) αντίστοιχα.

Με πωλητές στον ΟΤΕ (17,41) μετά τη χθεσινή θεαματική άνοδο.

Σε ΔΕΗ, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Coca Cola, Lamda Development κ.α. επίσης αγορές σε μία συνεδρίαση που πωλητές-αγοραστές εξισορροπούν (περισσότερο-λιγότερο) στο τέλος μίας ταραγμένης εβδομάδας.

Στις 75/32 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, καθώς η αναστροφή του κλίματος στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση εκτείνεται σε ευρύ μέρος του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Πλαστικά Θράκης, Reds/Καμπάς, Autohellas, BriQ, Intracom κ.α. ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v