Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ασκήσεις ισορροπίας στη ζώνη των 870 μονάδων

Επιφυλακτικότητα τόσο από την πλευρά των αγοραστών όσο και των πωλητών, με αποτέλεσμα το εύρος διακύμανσης να περιορίζεται σε στενά όρια -στενότερα από τις συνεδριάσεις Δευτέρας-Τρίτης. Περισσότεροι οι τίτλοι που ξεχωρίζουν, ποιοι μένουν πίσω.

Χρηματιστήριο: Ασκήσεις ισορροπίας στη ζώνη των 870 μονάδων

Συντηρητικό το ξεκίνημα και η πρώτη ώρα συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά, επιφυλακτικές οι κινήσεις των αγοραστών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οριακές οι διακυμάνσεις για βασικούς δείκτες, από Φρανκφούρτη μέχρι Αθήνα, την ώρα που στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε μικρό πτωτικό «άνοιγμα» από τις 4.069 (-0,33%), σε συνέχεια της χθεσινής ανοδικής διόρθωσης, με 2,02%, για τον δείκτη.

Στις 14.167 (-0,14%) ο DAX, ισχνή αντίδραση έως τις 872 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Ξεκίνημα συνεδρίασης με αρκετές εντολές αγοράς στη μετοχή της ΔΕΗ επιχειρήθηκε να δοθεί ένας ρυθμός, κατ' αρχάς στη συγκεκριμένη, καθώς θεωρείται σηματωρός για την τακτική (κυρίως) των ξένων funds.

Εως τα 6,49 ευρώ με τις περισσότερες συναλλαγές, μεγαλύτερο τζίρο -στα πρώτα 25'-, με Mytilineos, ETE, OTE, Alpha Bank να συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα.

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές -τόσο από την πλευρά των αγοραστών όσο και των πωλητών, με αποτέλεσμα το εύρος διακύμανσης να περιορίζεται σε στενά όρια -στενότερα από τις συνεδριάσεις Δευτέρας-Τρίτης-, ενδεικτικό της στάσης που τηρείται μέχρι τώρα.

Εως τις 2.095 μονάδες ο FTSE25, έως τις 572 για τον ΔΤΡ, με ελάχιστη προϋπόθεση για αλλαγή της τάσης -σε long-, την υπέρβαση των 2.100 και 580 μονάδων αντίστοιχα. Τουλάχιστον και σε «κλείσιμο» ημέρας όσον αφορά στην εβδομαδιαία προσέγγισή μας, συνεκτιμώντας τη λήξη μηνός Μαΐου στα Παράγωγα, μεθαύριο Παρασκευή.

Ενθαρρυντική ένδειξη η ενεργοποίηση ξένων αγοραστών στη ΔΕΗ -από την αρχή της εβδομάδας-, με τη μετοχή από την τεχνική πλευρά να είναι σε διαδικασία σχηματισμού πυθμένα.

Επίσης η ανοδική κίνηση, για τον τίτλο του ΟΠΑΠ (13,57), οι εντολές σε Mytilineos (16,39), OTE (17,01), Viohalco (4,025), Ελληνικά Πετρέλαια (6,88), Jumbo (15,02) κ.α.

Προσεκτικές οι κινήσεις βραχυπρόθεσμων παικτών δεν δείχνουν ικανές να προσδώσουν τη μεταβλητότητα της χθεσινής συνεδρίασης, δίνοντας περισσότερο προσοχή στην επιβεβαίωση της ευρύτερης περιοχής των 850 μονάδων.

Ικανοποιητική η εικόνα για μεγάλο μέρος του ταμπλό, με 62/20 τις μετοχές με άνοδο/πτώση και με συντήρηση της μόχλευσης σε αρκετά mid caps.

Ξεχωρίζει ο τίτλος των Πλαστικών Θράκης, με τη διοίκηση να ενεργοποιεί -εκ νέου- πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, με τις εντολές σήμερα έως τα 4,12 (5,10%).

Με εντολές αγοράς σε Cenergy Holdings, AVAX, Intracom, Πλαίσιο κ.α. από τις μετοχές του FTMidCap.
Στα 7,9 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 11:15.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v