Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Παίρνουν κέρδη στις τράπεζες

Σε χαμηλότερα επίπεδα αλλά σε επαφή με το όριο των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης τον μέτριο τζίρο. Στις τραπεζικές μετοχές επιχειρούν οι πωλητές, πιέσεις και για ΔΕΗ.

Χρηματιστήριο: Παίρνουν κέρδη στις τράπεζες

Συνεδρίαση με χαμηλότερους τζίρους σε χαμηλότερες τιμές.

Από Φρανκφούρτη μέχρι Χρηματιστήριο Αθηνών, η μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, δεύτερης σερί μετά τη χθεσινή.

Πιθανότατα ενδεικτική της στάσης αναμονής traders και επενδυτών, της απουσίας προσανατολισμού μέχρις ότου δοθούν σήματα εκκίνησης είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Με αρνητική την εικόνα της προθεσμιακής αγοράς στη Νέα Υόρκη, η υπερίσχυση των πωλητών στα ευρωπαϊκά, με τον DAX να διορθώνει 1,15% στις 14.491 μονάδες καθώς διευρυνόταν το discount για τα futures του S&P500 σε ο,91% από τις 4.083 μονάδες.

Αυτά λίγο μετά τις 14:15, όταν σε Νέα Υόρκη, Φρανκφούρτη διευρύνθηκαν οι απώλειες, εξέλιξη που στα 15' που ακολούθησαν, δεν φάνηκε να επηρεάζουν ιδιαίτερα τους επενδυτές στην Αθήνα.

Σχεδόν «κολλημένος» στις 895 μονάδες ο Γενικός Δείκτης -σε διακύμανση οριακά στη στήριξη για πάνω από 2 ώρες, με τον βραδύ ρυθμό συναλλαγών να συντηρεί το 0,50% του δείκτη.

Μέτριος ο τζίρος, μόλις λίγο πριν τις 14:30 ξεπέρασε τα 20 εκατ., κοντά στα χθεσινά μεγέθη.

Στις 2.165 (-0,75%) ο FTSE25, στις 610 (-1,93%) ο Δείκτης Τραπεζών, με περισσότερους πωλητές στα τραπεζικά χαρτιά και δη στη Eurobank.

Το πιθανότερο, σύμφωνα με χρηματιστές, η μείωση θέσης ξένου fund παραπέμποντας στο «κλείσιμο» του χαρτοφυλακίου του Abu Dhabi Investments Authority σε Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς (και ΔΕΗ ) από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Σε μία αγορά «ρηχή», όπως η ελληνική, αρκεί να βγει πωλητής ή αγοραστής ένας παίκτης του μεγέθους του ADIA για να διορθώσει ή αντιδράσει ο τραπεζικός κλάδος, μετοχές του δείκτη.

Διακριτό το πλεονέκτημα των πωλητών, σε 59 μετοχές (έναντι 28), με ενδεικτική την εικόνα του FTSE25.

Με αγοραστές σε ΤΙΤΑΝ (12,40), ΑΔΜΗΕ (2,23), Aegean (5,20), Lamda Development (5,995), Jumbo (15,05), OTE (17,62), Sarantis (6,77) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (18,48 ).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v