Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βαραίνει» ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 800 μονάδες υποχωρεί ο ΓΔ καθώς εντείνονται οι πιέσεις στις διεθνείς αγορές. Στις τραπεζικές μετοχές επιχειρούν οι πωλητές. Πτωτικό γύρισμα για ΔΕΗ, επιμένει ανοδικά ο ΟΠΑΠ. Ο περιορισμένος τζίρος και η διπλή όψη της συνεδρίασης.

«Βαραίνει» ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

Πτωτικό «γύρισμα» στα ευρωπαϊκά, υπό το βάρος της προθεσμιακής αγοράς στη Wall Street, με μορφή... Ιανού στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η διεύρυνση της διόρθωσης για τα futures του S&P500 έως 1,29% και τις 3.755 μονάδες είχε ως συνέπεια την άμεση επάνοδο των πωλητών από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο.

Από τις 12.788 στις 12.611 μονάδες ο DAX, περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα η υποχώρηση για τον Γενικό Δείκτη σε αρνητικό έδαφος.

Με διπλή όψη η συνεδρίαση, αρχικά ανοδική με τον ΓΔ από τις 804 στις 808 μονάδες, σε θετικό έδαφος μέχρι λίγο πριν τις 12:00 και στη συνέχεια πτωτική και χαμηλότερα στις 796,45 μονάδες (14:25).

Στα 22,4 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών, με μεγαλύτερη την πρώτη μιάμιση ώρα και -συγκριτικά- πιο περιορισμένη αλλά στοχευμένη έκτοτε μέχρι νωρίτερα.

Κυρίως σε τραπεζικές μετοχές και στοχευμένα blue chips, καθώς πωλήσεις βγαίνουν από 2-3 «μεγάλους κωδικούς» -το πιθανότερο funds.

Από τις 471 στις 456 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με ρευστοποιήσεις κυρίως στην Alpha Bank μετά τις 14:00 και διόρθωση στο 0,75 από το 0,7894 ευρώ.

«Γύρισμα» και για τον FTSE25, από τις 1.938 στις 1.905 μονάδες, με την αλλαγή τάσης για τον τίτλο της ΔΕΗ να διευρύνει τις πωλήσεις και σε Jumbo, Mytilineos, Motor Oil, για να ακολουθήσουν και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Quest, Lamda Development κ.α.

Με την εκ νέου υποχώρηση χαμηλότερα των 800 μονάδων έγιναν συναλλαγές αξίας 1,5 εκατ. σε δεικτοβαρή χαρτιά, με συνέπεια την ευκολότερη πίεση του δείκτη.

Εξέλιξη που, σύμφωνα με χρηματιστές, διευκολύνει όσους έχουν θέσεις πώλησης (σε χαμηλότερες τιμές) και σκοπεύουν να τις κλείσουν αύριο Παρασκευή.

Αύριο είναι η λήξη της απλής σειράς Συμβολαίων του δείκτη FTSE (τρίτη Παρασκευή Ιουλίου).

Αλλαγή σκηνικού και για το ευρύτερο τμήμα της αγοράς, με την αναλογία στο 1/2, με 34 μετοχές σε άνοδο και 62 σε διόρθωση.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v