«Αντέχει» η αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Μετ' εμποδίων η συνεδρίαση λόγω τεχνικών προβλημάτων που ανέστειλαν τις συναλλαγές. Δεύτερος γύρος αγορών στηρίζει την ανοδική κίνηση. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, βοήθειες από Coca Cola. Πάνω από τις 2.000 μονάδες ο FT 25.

«Αντέχει» η αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Ανθεκτική αποδεικνύεται η προσπάθεια αντίδρασης των long, με τη συνδρομή της Wall Street.

Με τα futures του S&P500 από 0,75% υψηλότερα και τις 3,953 μονάδες, ο DAX αντιδρά στις 12.915 (1,25%), ο FTSE100 στις 7.305 (0,35%) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης -εκτός από ένα 5'- είναι σε διαπραγμάτευση σε θετικό έδαφος.

Ενθαρρυντική η προσπάθεια των αγοραστών, ειδικότερα στα «χαμηλά ημέρας», με τον ΓΔ σε σχηματισμό V καθώς από τις 828,18 μονάδες ενεργοποιήθηκε δεύτερος γύρος αγορών.

Από τις 834,01 μονάδες οι πρώτες εντολές, ακολουθώντας τη ροή σε Φρανκφούρτη, Παρίσι κ.α. έως τις 828,18, οι πωλήσεις που ακολούθησαν και η εκ νέου αντίδραση προς τις 840 μονάδες νωρίτερα.

Διαμόρφωση τάσης με ικανοποιητική ροή συναλλαγών, με εντολές από την πλευρά των αγοραστών στο διάστημα 11:45-11:50 και προσυμφωνημένες συναλλαγές σε συγκεκριμένα blue chips.

Ενδεικτικά της ενεργοποίησης των «ισχυρών χεριών» τα πακέτα συνολικής αξίας 6,19 εκατ. σε μετοχές των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, Εθνικής, Mytilineos, Eurobank, ενισχυτικά της υποστηρικτικής τακτικής που επιχειρήθηκε και προσώρας αποδίδει καρπούς.

Νωρίτερα ο FTSE25 διαμορφωνόταν στις 2.008 μονάδες (0,85%), ο ΔΤΡ στις 529 (-0,25%) και ο FTMidCap στις 1.324 (0,95%).

Προσεκτικότερη «τιμολόγηση» των όσων γίνονται παραπέμπει σε διαφοροποίηση blue chips από τραπεζικά χαρτιά, ενεργότατη στήριξη συγκεκριμένων βασικών μετόχων, ενεργοποίηση «έξυπνου χρήματος» που συνηθίζει να τοποθετείται σε διορθώσεις της αγοράς. Και δη σε αναιτιολόγητες διορθώσεις αξιών, λ.χ. του μεγέθους/ισχύος ενός Mytilineos, ενός ΟΤΕ κ.α.

Σε Εθνική, Mytilineos, OTE, Alpha Bank, Eurobank, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Πειραιώς και Motor Oil η κύρια επικέντρωση των «ισχυρών χεριών», με Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Coca Cola HBC, Lamda Development, Viohalco, Cenergy Holdings κ.α. να ακολουθούν.

Ικανοποιητική -κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα- η μέχρι στιγμής απόδοση των προσπαθειών από την πλευρά των αγοραστών.

Κάτι που αποτυπώνεται και στη σχέση 58/33 ανοδικών/πτωτικών, με την τάση να εκτείνεται και στα mid caps.

Cenergy Holdings, Papoutsanis, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΕΧΑΕ, Intrakat, Ideal Holdings, Fourlis κ.α. με θετικό πρόσημο από τις μετοχές του FTMidCap.

Στα 21,2 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 14:15.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v