Ποιους παράγοντες ζυγίζουν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο

Ουσιαστικούς λόγους πειστικής αναστροφής της τάσης σε long αναζητούν οι επενδυτές στην εγχώρια αγορά, σε κλίμα διεθνούς αστάθειας. Ποιες λύσεις ψάχνουν με το stock picking. Προγραμματισμένο Road Show της Goldman Sachs, σήμερα, στο Λονδίνο.

Ποιους παράγοντες ζυγίζουν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο

Επιμένει στο κόκκινο η Wall Street, στο μείον τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, διορθωτική η τάση στα ευρωπαϊκά, αντίδραση -μετά τεχνικών εμποδίων- στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από τις 3.898 (-0,31%) τα futures του S&P500, από τις 12.871 μετά από αντίδραση 0,87% ο DAX, με την προσοχή στραμμένη στην ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων, στις δηλώσεις αξιωματούχων για επιτόκια/πληθωρισμό, πρωτίστως όμως στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τη Σύνοδο για την Ενέργεια.

Με απώλειες νωρίτερα τα χρηματιστήρια στην Ασία, χαμηλότερα 1,9% το Χονγκ Κονγκ, κατά 1,8% για το αργό.

Παραμένουν πωλητές ξένοι και εγχώριοι επενδυτές στο χρηματιστήριό μας, παρά τη χθεσινή προσπάθεια ανάσχεσης των ρευστοποιήσεων, αλλά με την τελική εικόνα όχι απολύτως αντιπροσωπευτική. Με βάση τα όσα τεχνικά προβλήματα, τη διακοπή της συνεδρίασης, την προς τα έξω εικόνα μίας αγοράς που θέλει να λογίζεται ευρωπαϊκή.

Στοιχεία ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου, σήμερα. Ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου για Quest, Autohellas (μετά το τέλος της συνεδρίασης), «τιμολόγηση» των μεγεθών που ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και αναμονή για τα όποια μέτρα ανακοινωθούν σχετικά με το ενεργειακό.

Ουσιαστικοί λόγοι πειστικής αναστροφής της τάσης σε long -σε μηνιαίο- δεν συντρέχουν προσώρας. Οι long μπορεί να προσβλέπουν στην ΕΚΤ ή σε νέες δηλώσεις Πάουελ, πλην όμως οι short είναι αυτοί που ελέγχουν την κατάσταση.

Μονόδρομος στο ΧΑ το stock picking, όπως επαναλαμβάναμε και χθες, με θετικό «ταμείο» στο τέλος (;) της συνεδρίασης για μετοχές των: ΤΙΤΑΝ, AEGEAN, Viohalco, Coca Cola HBC, ΔEΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, Sarantis, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΔΜΗΕ. Ωστόσο σημαντική ήταν η επανενεργοποίηση αγοραστών σε ΟΤΕ, Coca Cola HBC, ΟΠΑΠ, Jumbo και ΕΛΠΕ, δηλαδή σε 5άδα «βαριών» χαρτιών που κάνουν τη διαφορά για όσους βλέπουν εφικτό το ενδεχόμενο προσέγγισης των 2.020 μονάδων για τον FTSE25.

Ημέρα blue chips η χθεσινή, σε αντίθεση με τα τραπεζικά όπου οι πωλητές είχαν μικρό πλεονέκτημα και στα 4 του κλάδου. Ενδεικτικό το μείον 0,52% για τον ΔΤΡ στις 527,85 μονάδες.

Πού βρίσκεται ο πήχης για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Deutsche Bank, σημείωνε χθρς ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Για σήμερα είναι το προγραμματισμένο Road Show της Goldman Sachs, στο Λονδίνο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v