Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γκαζώνει» και βλέπει τις 820 μονάδες το Χρηματιστήριο

Στοn ρυθμό της ανόδου στις μεγάλες διεθνείς αγορές και η Αθήνα. Ανοδος άνω του 1,5% για τον Γενικό Δείκτη, άνω του 2% για τις τραπεζικές μετοχές. Στο «πράσινο» το σύνολο του FT 25, ξεχωρίζουν ανοδικά Coca Cola, Lamda, ΔΕΗ.

«Γκαζώνει» και βλέπει τις 820 μονάδες το Χρηματιστήριο

Στον ρυθμό της ανοδικής διόρθωσης της Wall Street τα ευρωπαϊκά, συνεχίζουν υψηλότερα οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τα futures του S&P500 να παραπέμπουν σε συνέχιση της χθεσινής αντίδρασης προς τις 3.743 (1,42%), στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,82% στις 12.433 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE100 με 0,99% στις 6.977 και στην Αθήνα με εντολές από την πλευρά των αγοραστών ο ΓΔ φθάνει τις 818 μονάδες.

Ικανοποιητική η ροή εντολών για την πλειονότητα των large caps και επιλεγμένων mid caps, με ρυθμό ταχύτερο απ' ό,τι στο αντίστοιχο διάστημα της χθεσινής συνεδρίασης.

Σε τραπεζικές μετοχές, σε τίτλους-σηματωρούς η εστίαση και traders και επενδυτών, με διακριτή ωστόσο την ενεργό συμμετοχή των πρώτων. Ηδη στο 3ήμερο 29-30/9 και 3/10 οι βραχυπρόθεσμοι μετρούν ακόμη και διψήφιες αποδόσεις, αντίδοτο στις σημαντικές απώλειες του Σεπτεμβρίου.

Προς τις 1.970 (1,78%) ο FTSE25, στις 528 (2,55%) ο ΔΤΡ με συναλλαγές σε Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, ΔΕΗ, Mytilineos, OTE, Jumbo, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Coca Cola HBC, Lamda Development, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά και Intrakat, EXAE, Ideal Holdings από τα mid caps. Σε όλες με αγοραστές σε υψηλά ποσοστά.

Βραχυπρόθεσμα, και για τους 3 βασικούς δείκτες, η υπέρβαση των πρώτων αντιστάσεων (ημερήσιων) έχει ανεβάσει τον πήχη προς τις δεύτερες (εβδομαδιαίων), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα. Ορίζοντας η Παρασκευή, μέρα αξιολόγησης από τον οίκο Fitch.

Στις 75/6 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μετοχές των Attica Bank, Ξυλεμπορία, Βιοσώλ/Unibios, Qual κ.α. να ξεχωρίζουν από τα small caps.

Χωρίς μεταβολή 83 μετοχές, στα 7,6 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 11:15.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v