Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Σε οριακά τεχνικά σημεία οι τράπεζες

Μικρές πιέσεις για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο των πωλητών. Φόβοι για απώλεια κρίσιμων στηρίξεων. Αγοραστές σε ΔΕΗ, Μotor Oil, ΟΛΠ. Κινητικότητα σε mid caps. Περιορισμένος ο τζίρος.

Χρηματιστήριο: Σε οριακά τεχνικά σημεία οι τράπεζες

Με την κεκτημένη ταχύτητα του Σεπτεμβρίου οι πωλητές συνεχίζουν από Φρανκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο, υπό το βάρος και του αρνητικού «γυρίσματος» στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης.

Με απώλειες, πλην όμως μικρότερες, το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να πιέζουν προς τις 788 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Εκδηλη η ανησυχία για το τέταρτο τρίμηνο στα ευρωπαϊκά, σημαντικές απώλειες για τον DAX, νέος γύρος ρευστοποιήσεων για τον FTSE100 μετά την «κωλοτούμπα» Truss, πωλητές και σε μετοχές του CAC 40.
Από 0,25% -3.592 μονάδες- τα futures του S&P500, επηρεάζοντας ανάλογα τη στάση των traders στα ευρωπαϊκά.

Με τον DAX έως μείον 1,75% (στο μείον 1,35% στις 11:10) το αρχικό άνοιγμα για FTSE25 και ΔΤΡ αλλά και η συνέχεια αποτιμώνται ενθαρρυντικά, τουλάχιστον για τα πρώτα 45'-50' της συνεδρίασης.

Σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Motor Oil και στην έκπληξη του ΟΛΠ οι περισσότερες εντολές, μοιρασμένες μεταξύ πωλητών - αγοραστών. Κινητικότητα και σε τίτλους των ΔΕΗ, Πειραιώς, Mytilineos, Eurobank, Jumbo, Intracom, αλλά και σε Intrakat -νέο χαμηλό-, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ElvalHalcor κ.α.

Μικρό πλεονέκτημα αγοραστών στην Alpha Bank (0,8068), σαφέστατο των πωλητών σε Εθνική (2,984), Eurobank (0,8362) και Πειραιώς (1,017), με πιέσεις σε οριακά τεχνικά σημεία. Ανησυχητική εξέλιξη η απώλεια των 3 ευρώ για την ΕΤΕ, ο κίνδυνος απώλειες και του 1 ευρώ για την Πειραιώς, διακριτή η προσπάθεια επιβεβαίωσης του 0,80 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank.

Στα 5,255 με αγοραστές η ΔΕΗ, όπως επίσης σε Motor Oil (16,18), ξαφνιάζει το 5,04% στα 14,58 του ΟΛΠ με αυξημένες συναλλαγές-μηνός, στα 8,76 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 6,17 ο Sarantis.

Στις 40/47 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με πρωταγωνιστές από τα mid&small caps τίτλους των Μουζάκη, Papoutsanis, Alumil, ΕΛΤΟΝ, Δομική Κρήτης, Ευρωσύμβουλοι κ.α.

Χωρίς μεταβολή 77 μετοχές, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας. Με την αξία συναλλαγών στα 4,8 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v