Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Με μικρό πλεονέκτημα οι πωλητές, μέτριες ρευστοποιήσεις σε Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Eurobank, πιεστικότερες σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στη σκιά των χρησμών Λαγκάρντ.

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Mε μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, οριακά στο κόκκινο τα futures του S&P 500 στην Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι επενδυτές κινούνται πέριξ των 920 μονάδων.

Ενεργειακά, οικονομικά και η άτεγκτη λογική της Κριστίν Λαγκάρντ επηρεάζουν την στάση των ανθρώπων των αγορών, με την επικεφαλής της ΕΚΤ να χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών όσων προσβλέπουν σε μετριοπαθέστερη αύξηση επιτοκίων στην συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου.

Σκληρό μεν το μήνυμα της Γαλλίδας για τον πληθωρισμό πλην όμως μέχρι τώρα συνδυαστικά με την ανεγκέφαλη πολιτική της Κομισιόν για το ενεργειακό αυτοί που "πληγώνονται" πρωτίστως είναι η πραγματική οικονομία, η επιχειρηματικότητα συνακόλουθα η ευρωπαϊκή κοινωνία.

Σε αυτό το περιβάλλον, στην Φρανκφούρτη ο DAX διορθώνει οριακά στις 14.469 (-0,15%), στο Λονδίνο ο FTSE100 στις 7.522 (-0,48%) και στο ΧΑ ο ΓΔ προς τις 921 (-0,15%).

Με μέτρια ροή εντολών, υποτονικό ενδιαφέρον μακρά από των συνεδριάσεων Τετάρτης αλλά και Πέμπτης.
Στις 2.246 (-0,17%) ο FTSE25, στις 665 (-0,14% ) ο ΔΤΡ με τζίρο μόλις 3,3 εκατ. στο πρώτο ημίωρο.

Από τα θέματα των ημερών-και εύλογα- η προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου οικονομικού επιτελείου- τραπεζιτών για το μείζον των στεγαστικών δανείων/δανειοληπτών. Η Αναστασία Παπαϊωάννου έχει το ρεπορτάζ και για την πρόταση που θα υποβληθεί (και αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης ) με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Παρεμπιπτόντως ο επικεφαλής του Αντρέα Ενρια ήταν χθε για ακόμη μία -πολλοστή- φορά προειδοποιητικός προς τους ευρωπαίους τραπεζίτες για ζητήματα νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, επάρκειας ποιοτικών κεφαλαίων κ.λ.π.

Με μικρό πλεονέκτημα οι πωλητές, μέτριας έκτασης ρευστοποιήσεις σε Mytilineos (18),ΔΕΗ (6,65), ΟΠΑΠ (13,22), Eurobank (1,11) πιεστικότερης σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (19,28), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (9,44).

Με αγορές σε ΟΤΕ (14,93), Alpha Bank (1,0475), Motor Oil (20,02), Jumbo (15,34) κ.α.

"Μάχη"...στήθος με στήθος μεταξύ Motor Oil-Helleniq Energy για την πρωτιά στις αποτιμήσεις, με 2,22 έναντι 2,21 δισ. ένα δίδυμο, που από νωρίς έχει αναλύσει ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Στις 36/31 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 97 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v