Χρηματιστήριο: Κατοχυρώνουν κέρδη στις τράπεζες

Κάτω από τις 1.280 μονάδες παραμένει ο ΓΔ, με τους πωλητές να επικεντρώνονται στα τραπεζικά «χαρτιά». Περιορισμένος ο τζίρος. Πιέσεις και σε Ελλάκτωρ, ElvalHalcor. «Αμυνα» με Coca Cola.

Χρηματιστήριο: Κατοχυρώνουν κέρδη στις τράπεζες

Υποτονικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά, οριακά αρνητική η τάση για τα futures του S&P500 και στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετρημένες οι κινήσεις των επενδυτών.

Στις 16.418 (0,14%) ο DAX, από τις 4.585 (-0,34%) τα futures του S&P500 και στο ΧΑ ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.276 μονάδες, με απώλειες σταθερά από τις 11:20 και μετά.

Μέτρια η ροή εντολών από την αρχή της συνεδρίασης μέχρι νωρίτερα, με τους επενδυτές να ενεργούν σε στενό εύρος διακύμανσης. Ενδεικτική η μέχρι τώρα τάση, της περιορισμένης εισροής κεφαλαίων από την πλευρά ενεργών επενδυτών.

Κόντρα στη λογική μερίδας χρηματιστών, που περίμεναν από σήμερα σταδιακή ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η μέχρι προ ολίγου εικόνα ήταν μάλλον αποθαρρυντική, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, από την προσυνεδρίαση η πρόθεση των επενδυτών είχε διαφανεί, ενισχύοντας την εκτίμηση όσων θεωρούν πως η ανταπόκριση την επομένη του Greek Investment Conference και της αναβάθμισης από τον οίκο Fitch θα ήταν επιλεκτική και σταδιακή, προκειμένου να επιτευχθεί σε εύλογες τιμές.

Ενα αρχικό -σχεδόν- ημίωρο σε θετικό έδαφος, με δυνατότητα μερικής κατοχύρωσης θέσεων από την πλευρά πωλητών και συνέχεια σε αρνητικό -ελεγχόμενο ωστόσο-, με ευχέρεια τοποθέτησης σε τιμές όχι χαμηλότερες των 1.274 μονάδων.

Αντίστοιχα, για τον FTSE25 με σημείο αναφοράς (στήριξης ) τις 3.092 και για τον ΔΤΡ τις 1.057 μονάδες.

Κυρίως πωλητές στα τραπεζικά χαρτιά, με αυξημένες -συγκριτικά πάντα- συναλλαγές στην Εθνική (6,066 ευρώ) αλλά με αγοραστές στην Πειραιώς (3,24).

Επίσης κυρίως πωλητές στα blue chips, με εξαίρεση τις ΔΕΗ (10,88), Viohalco ( 5,52), Coca Cola HBC (25,94) αλλά και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (13,30), ΕΥΔΑΠ (6,06), Sarantis (8,04).

Πλεονέκτημα μεν πωλητών αλλά σε εύρη ρευστοποιήσεων ελεγχόμενων και όχι μεγαλύτερου του 1,5% (για τα blue chips).

Αλλαγή τάσης για ευρύτερο μέρος του ταμπλό, καθώς η αρχική σχέση 52/40 κλίνει προς την πλευρά των πωλητών. Στις 44/65 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο, καθώς τις ρευστοποιήσεις σε μετοχές του δείκτη ακολούθησαν -κυρίως- εγχώριοι παίκτες στα mid-small caps.

Intracom Holdings (2,83), ΚΛΜ/Intracom Properties (1,325), Μoda Bagno (1,78), ΚΕΚΡΩΨ (1,86), ΑΝΕΚ (0,276) με κινητικότητα για την τελευταία, ενόψει της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων τίτλων της Attica Συμμετοχών.

Στα 4,56 ευρώ η αξία συναλλαγών, μέσω προσυμφωνημένων εντολών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v