Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντυπωσιακό ντεμπούτο για το ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο

Με άνοδο έως 15% ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της μετοχής με την αξία των συναλλαγών στα 60 εκατ. ευρώ στα μέσα της συνεδρίασης. Επιφυλακτικές κινήσεις σε blue chips, τράπεζες.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο για το ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο

Με το καλημέρα «απογείωση» για τη μετοχή του ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από τα 9,35 ευρώ οι πρώτες εντολές -από τα 8,2 ευρώ τιμή εισαγωγής- και θεαματική ζήτηση κυρίως από διαχειριστές, με αποτέλεσμα η τιμή να φτάσει αρχικά στα 9,56 ευρώ.

Στα 2 εκατ. τεμάχια οι συναλλαγές μετά τα πρώτα 2'-3' της συνεδρίασης, αυξάνοντας σημαντικά ταχύτητα κυκλοφορίας-τζίρο και «χτυπήματα» από την πλευρά των αγοραστών.

Εως 15,76% υψηλότερα η μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις χρηματιστών οι οποίοι έβλεπαν «άνοιγμα» από τα πέριξ των 9 ευρώ. Ανοδικό/αγοραστικό χάσμα, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος κυρίως από «ισχυρά χέρια» που σύμφωνα με τους ίδιους αφορά κυρίως εγχώριους διαχειριστές που είτε είχαν μείνει εκτός παιδιάς είτε προεξοφλούν ότι η τιμή θα διαμορφωθεί σύντομα σε αρκετά πιο υψηλές τιμές.

Η τιμή σταθεροποιήθηκε στη συνέχεια στα 9,2 ευρώ και εν συνεχεία κινήθηκε πάνω από τα 9,4 ευρώ, για να υποχωρήσει ελαφρά στα 9,3 ευρώ.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως, ενδεχομένως, με την εισαγωγή του ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενεργοποιηθούν επενδυτές στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, «δείχνοντας» προς τις AEGEAN, Autohellas.

Σε κάθε περίπτωση, ο κλάδος αποκτά «βαριά» εκπροσώπηση και επενδυτικά, πιθανόν ανοίγοντας δρόμο για ανάλογες κινήσεις.

Με το μεγαλύτερο μέρος των εντολών (συναλλαγές/τζίρος) να επικεντρώνεται στη μετοχή του ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» περιορίζεται -συγκριτικά με τις προηγούμενες 2-3 ημέρες- η εστίαση σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου και συγκεκριμένα blue chips.

Περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις σε μετοχές του δείκτη, πιθανόν να αντλείται ρευστότητα στο «και 5» της εισαγωγής του φορέα, ενώ μικτές τάσεις διαμορφώνονται σε τίτλους των Πειραιώς (3,878), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής (15,79), ΔΕΗ (12,52), AEGEAN (12,74), Mytilineos (38,80), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (14,60) κ.α.
Στις 1.403 (0,01%) ο ΓΔ, στις 3.428 (0,02%) ο FTSE25 και στις 1.240 (-0,45%) ο ΔΤΡ.

Διακριτή, στα πρώτα 20', η μερική κατοχύρωση θέσεων (σημαντικών υπεραξιών) στις τραπεζικές μετοχές, με μετακύλιση/αντιστάθμιση ρευστότητας προς τη μετοχή του ΔΑΑ (ελληνικός κωδικός διαπραγμάτευσης).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v