Δοκιμάζει νέα υψηλά η Σοφοκλέους

Εντονα ανοδική κίνηση πάνω από τις 2.480 μονάδες καταγράφεται στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους με αιχμή τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες. Σε ανοδικό ”κανάλι” εισέρχονται όλο και περισσότερες μετοχές. Ανάλογη και η αύξηση των συναλλαγών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδυναμώνεται το τελευταίο ημίωρο η ανοδική τάση, εξέλιξη που οδηγεί το Γενικό Δείκτη προς τις 2.480 μονάδες.

Και αυτό με αυξημένες συναλλαγές και όλο και μεγαλύτερη διάχυση ενδιαφέροντος προς μετοχές εταιριών μεσαίας αλλά και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Η εντολή αγοράς που δόθηκε γύρω στις 14.15 για τη μετοχή της Αlpha οδήγησε το συγκεκριμένο τίτλο στην καταγραφή μίας υψηλής τιμής (26,90 ευρώ).

Την κίνηση αυτή ακολούθησε και η μετοχή της Εμπορικής, ενώ κοντά στο +2% υπολογίζονται πλέον τα κέρδη της Εθνικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δείκτης εταιριών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE-20) κυμαίνεται πολύ κοντά στην υψηλή τιμή ημέρας (1.290,5)

Επίσης, χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως την τελευταία μισή ώρα περισσότερες είναι οι μετοχές που κινούνται ανοδικά (170), έναντι εκείνων που υποχωρούν (120).

Προς τα τρία ευρώ κινείται η μετοχή της Μεβάκο, στα 1,65 η Σέλμα, στα 1,60 η Προμότα, ακολουθούν Φοινιξ, Σπύρου, Δέλτα Singular, Όπτιμα, Λύκος, Κορασιδης, Βιομηχανία Ζάχαρης, Νεώριον, Εικόνα Ήχος, αλλά και Εθνική Ασφαλιστική, Τσιπίτα, Κεπενού, Βritania, Ευρωφάρμα, κα.

Το ενθαρρυντικό από τη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς είναι το γεγονός της διάχυσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος προς μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Ο δείκτης FTSE-140 ενισχύεται κατά 1,51%, ενώ ο ΜΚ-40, κατά 0,94%

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως από τις 14.50 σημειώθηκαν κάποιες πρώτες ρευστοποιήσεις με σκοπό την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών με αποτέλεσμα τα κέρδη του Γ.Δ. να μειωθούν στο 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v