Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κλειδί τράπεζες και Εθνική

Χωρίς σαφή κατεύθυνση βραχυπρόθεσμα η αγορά φαίνεται να…βολεύεται υψηλότερα των 1.070 αλλά και να μην… ενδιαφέρεται να υπερβεί τις 1.170 μονάδες. Καταλύτης πλέον η επικείμενη διαδικασία αμκ στην Εθνική.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μεταξύ των 1.070 έως 1.170 μονάδων ΄΄παίζει΄΄ ο Ftse20, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει ακόμη η βραχυπρόθεσμη τάση.

Με την Wall χθες να αντιδρά ανοδικά, τον Dow Jones να υπερβαίνει τις 8.500 και τον S&P 500 σταθερά πάνω από τις 905 μονάδες όλα παραμένουν ανοιχτά.

Αναφερόμαστε στην βραχυπρόθεσμη και μόνον τάση, σε αυτήν που φαίνεται να ποντάρουν όσοι συνεχίζουν τις τοποθετήσεις τους στη μετοχή της Εθνικής, αντιγυρίζουν θέσεις πώλησης που διατηρούσαν στην Eurobank με εσπευσμένες αγορές από την υποκείμενη αγορά. Και σε όσους επιχειρούν να κρατήσουν ενεργή την τάση για μετοχές εταιρειών της μεγάλης αλλά και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στη μετοχή της Εθνικής δόθηκε χθες μία πειστική ένδειξη για το τι ετοιμάζει η ομάδα του Τάκη Αράπογλου, εν όψει της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου, ενώ στην περίπτωση της Eurobank φέρεται να εγκλωβίστηκε ένας μεγάλος αριθμός ΄΄πτωτικών παικτών΄΄ και κατόχων μεγάλου αριθμού δανεισμένων θέσεων.
 
Το κατ΄αρχήν μπλοκάρισμα που επιτεύχθηκε χθες στη μετοχή της Eurobank δείχνει το πόσο… επικίνδυνα μπορεί να είναι κάποια υποτιμητικά παιχνίδια ειδικά όταν προεξοφλούνται επί μακρόν και πως συχνά λειτουργούν αντασφαλιστικά κινήσεις από την πλευρά των αγοραστών.

Για την Eurobank θα περιμένουμε σήμερα-αύριο, προκειμένου να αποσαφηνισθεί η βραχυπρόθεσμη τάση αν και κατά την εκτίμηση μας δύο είναι τα κύρια ερωτήματα αυτής της φάσης της αγοράς. Κατ΄αρχήν ο ΟΠΑΠ, που… αδειάζεται άγαρμπα και από ξένους διαχειριστές αλλά και ο ΟΤΕ που λόγω και της αποκοπής μερίσματος χθες φάνηκε…βούτυρο στο ψωμί των πωλητών.

Θα δούμε όμως από σήμερα εάν τα πράγματα και στον ΟΤΕ είναι τόσο απλά όπως δείχνουν ή μήπως οι μεθοδικοί αγοραστές στη μετοχή του Οργανισμού γνωρζίουν κάτι περισσότερο από όλους εμάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v