Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το "έξυπνο χρήμα" οδηγεί το ΧΑ προς τις 1.700

Το «έξυπνο χρήμα» επιβάλλει το παιχνίδι του στο ταμπλό και ωθεί το ΧΑ προς την αντίσταση των 1.700 μονάδων. Υπεραπόδοση για Εθνική, ΟΤΕ, MIG, Μυτιληναίο, αλλά και μετοχές – επιλογές των διορατικών παικτών.

Ανεβάζει στροφές το ΧΑ. Ερήμην των ευρωαγορών το ΧΑ ακολουθεί και σήμερα πορεία αντίθετη από ότι ο Dax, ο FTSE-100 ή ο Cac-40.

Σταδιακά μετά τις 11:50 οι αγοραστές πήραν τον έλεγχο από τα χέρια των πωλητών και παρά τις εντολές πώλησης σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους, ώθησαν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες, μετοχές.

Έως τις 1.683,2 μονάδες για τον Γ.Δ. και έως τις 789,2 για τον FTSE-20.

Στο προσυνεδριακό σχόλιό μας έχουμε αναφερθεί λεπτομερώς για τις… βραχυπρόθεσμες αντιστάσεις και τις διπλές κορυφές που δημιουργήθηκαν στις 2 και 4 Φεβρουαρίου.

Αίφνης, μετά τις 12:15 και ορισμένοι πωλητές υποχρεώθηκαν να αλλάξουν στάση, καθώς οι αγοραστές τοποθετούνταν βραχυπρόθεσμα μεν, επιθετικά δε σε μετοχές των ΟΤΕ, Εθνικής Τράπεζας, ΕΛΠΕ, ΤΤ, Ελλάκτωρ, Alpha Bank.

Η Εθνική αντέδρασε έως τα 7,78 ευρώ, με συναλλαγές 9,1 εκατ. ευρώ, στις 13:05, αν και ο τζίρος της ημέρας πραγματοποιείται – μέχρι τώρα – στον ΟΤΕ.

Η μετοχή του Οργανισμού αντέδρασε στα 8,13 ευρώ, με τη θέση μας λίγο έως πολύ γνωστή (έχει καταγραφεί τελευταία στον Εκηβόλο και με εξαιρετικά ενδιαφέρον διάγραμμα της ΕΖ Μarket στη σημερινή αναφορά μας).

Στα 5,41 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 7,75 η Εθνική, στα 4,67 η Alpha Bank, στα 0,73 η MIG, στα 9,47 η Motor Oil.

Πηγαίνοντας λίγο πιο κάτω ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται και στα μεσαία.

Ενδεικτικό το 6,4% της ΓΕΚ Τέρνα στα 3,51 ευρώ, το 4,5% της Τέρνα Ενεργειακής στα 3,74 ευρώ, τα 10,95 ευρώ της Μέτκα, τα 6,05 των ΕΧΑΕ, τα 2,11 της Γενικής, τα 14,82 ευρώ των FF Group.

Το "έξυπνο χρήμα" είναι τις τελευταίες εβδομάδες εδώ, κάνει όμως πλέον εμφανέστατη την παρουσία του και δεν κρύβει τις επιλογές του.

Βέβαια, προς ώρας, παρακολουθούμε ακόμη μία τεχνική αντίδραση στη λογική μίας προσπάθειας προεξόφλησης των εξελίξεων που τρέχουν από εχθές προς την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους βραχυπρόθεσμους παίχτες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v